- 20 dkg friss sóskalevél
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- parmezán sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 20 dkg gomba (sampinyon)
- 2 dl főzőtejszín
- 30 dkg gluténmentes spagetti tészta
Elkészítés:
A spagettit forró sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük (de nem mossuk!).
Eközben elkészítjük a raguját:
A finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a szeletelt gombát hozzáadjuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk, majd az apróra vágott sóskaleveleket is hozzáadjuk. A spagettivel összekeverjük, tányérra halmozzuk, parmezán sajttal koronázzuk.
Jó étvágyat kíván az életmódváltóknak: Barcza Zoltán séf, Hévíz
Miközben a vitamindús táplálkozásra nagyon figyelünk, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az ásványi anyagokról, pedig szervezetünknek különösen tavasszal van rájuk óriási szüksége. A hosszú téli időszakot követően ezek az anyagok segítenek, hogy bársonyos és fiatalos legyen a bőrünk, ragyogó a hajunk, valamint stresszmentesen és energikusan vágjunk bele a hétköznapokba. Szerencsére az alapvető ásványi anyagok ma már a tengervízből kinyerve, kényeztető pakolásokkal és fürdőkkel is pótolhatóak. Pál Andrea, egy ismert hévízi hotel gyógyászati csoportvezetője gyűjti össze, hogy a tavasszal jelentkező fáradtságot melyik ásványi anyagok pótlásával űzhetjük el leghatékonyabban.