Száraz cikkek

8 tipp az okos borkóstoláshoz
Az ősz a szüret mellett a borfesztiválok, borkóstolók ideje. Egy szervezett borkóstoló legalább öt fajtából áll, de nem ritka, ha tíz különböző italt is meg kell ízlelni. Ez komoly próbatétel. Egy fesztiválon még nagyobb a kihívás. Melyikkel kezdjük, milyen sorrendben haladjunk, mit tegyünk, hogy ne szálljon a fejünkbe túl gyorsan az alkohol? Bár a tudományos megközelítésnél ezeken a könnyed hangulatú fesztiválokon fontosabb, hogy jól érezzük magunkat, azért nem árt betartani néhány szabályt.

Indul a száraz november!
Idén már ötödik éve lesz, hogy megrendezik a száraz novembert. Mi is ez az egész? Milyen előnyei vannak? Előre eláruljuk: rengeteg.

Hétnyelven szóló Hétszőlő
Tokaji íze van a karácsonynak – mondta rendkívül bortisztelő nagyapám, amikor szenteste kibontotta a régen dédelgetett borosüveget. Akkor még nem kaphattam belőle... Mára megértettem, sőt, minden pompás kortyát élvezhettem a Wineglass sajtóklub legutóbbi kóstolóján. Tényleg olyan, mintha egy korty történelmet kóstolgatna az ember.

Hetente egyszer iszik száraz vöröset a magyar
A közösségi médiát is használó magyarok hetente egyszer fogyasztanak bort, akkor is inkább a száraz vörösbort választják. A legkedveltebb a cabernet savignon, a rosé cuvee és a merlot. Borszaküzletben legalább annyian vásárolnak, mint szupermarketben, legritkábban azonban borkimérésben szerzik be a bort. Csak minden 4. ember hozza meg döntését az ár alapján, de a többség ajándéknak a prémium kategóriás borokat választja – többek között ezek derülnek ki a Twickel Szőlőbirtok borfogyasztási szokásokat vizsgáló online kutatásából.