Életforma.hu


Standoltak az ország legjobbjai

Standoltak az ország legjobbjai 

Ismét Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand kapta a legjobb étteremnek járó díjat. A 2020-as gálán volt egy-két újdonság, egyébként nagyjából a papírforma döntött...
Megérkezett a Stand 25!

Megérkezett a Stand 25! 

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakottkrumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az új kedvenc.
Tarolt a Stand

Tarolt a Stand 

Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat. A Várkert Bazárban tartott díjátadón bemutatkozott a Made in Hungary éttermi társulás is. A 20 legjobb hazai étterem étlapján mostantól ezzel a márkanévvel ugyanaz a fogás jelenik meg - növelve ezzel egymás presztizsét.
Találd ki, ki a legismertebb magyar séf

Találd ki, ki a legismertebb magyar séf 

Nem igazán ismerik a magyar séfeket itthon. Amikor éttermet választanak az egyébként gyakrabban vendéglátóhelyet felkeresők, akkor is kevesen választanak úgy, hogy pontosan tudnák, ki vezeti a konyhát? Még az egyik legismertebb séffel, Széll Tamással kapcsolatban is igaz, hogy az ismertsége nem elsősorban az étteremnek köszönhető − derült ki Magyarország Első Gasztro Körképéből.
Egy mesterszakács és egy professzor a nyertes

Egy mesterszakács és egy professzor a nyertes 

Széll Tamás és Szilárd István az Európai Parlament alapította Európai Polgár díj magyar díjazottjai 2017-ben. A testület 2008-ban hozta létre az elsimerést olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek, akik, illetve amelyek hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.
Stand25, ahol Széll Tamás főz neked

Stand25, ahol Széll Tamás főz neked 

Végre sikerült olyan időpontot találni, amikor mi is ráértünk egy kényelmeset ebédelni, és a Stand25-ben is volt szabad asztal. Elmondjuk, mit ettünk.
Széll Tamás ismét a TV Paprikán

Széll Tamás ismét a TV Paprikán 

Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os világraszóló európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Eddig soha nem látott szakmai titkok derülnek ki a felkészülésről, láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok.
Trendi lett nálunk a piac!

Trendi lett nálunk a piac! 

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining, és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.
Határtalan minőségi gasztronómia

Határtalan minőségi gasztronómia 

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.
Amerikai szakácsok a világ legjobbjai

Amerikai szakácsok a világ legjobbjai 

Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Széll Tamás és csapata magáénak mondhatja a legjobb hústálat, és a 4. elért helyezést. Szívből gratulálunk a magyar csapatnak, elképesztő munka és teljesítmény áll mögöttük!

Széll Tamásék Lyonban 

A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a Bocuse d’Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést - közölte az MTI-vel kedden a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Gőzerővel készülnek Széll Tamásék a lyoni döntőre 

Heti 6 napon, napi 8 órában készül a január 24-25-én Lyonban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or döntőre az európai döntőt májusban Budapesten megnyerő magyar csapat. A megterhelő felkészülés mellett azonban a jótékonyságra is jut ideje Széll Tamáséknak: a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági műsorának keretében ők is felajánlottak egy emblematikus tárgyat, a csapat által használt dedikált séfkabátot, amelynek értékesítéséből származó bevétel a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységét segíti majd.

Karácsonyi meglepi Mautner Zsófitól és Széll Tamástól 

Közös szakácskönyvet írt a két, nagyszerű sztárséf! A kötetet az egyik áruházlánc ajándékozza hűséges vásárlóinak advent idején.

Miért párbajozik Mautner Zsófi Széll Tamással? 

Egy ideje lépten-nyomon találkozhattunk azzal a hírrel, hogy Mautner Zsófia gasztroblogger és Széll Tamás sztárséf között valamiféle ellentét feszül, amelyet szakmai párbajjal kívánnak rendezni. Az okokra ma derült fény egy rendhagyó sajtótájékoztatón.