Szilvalekvár cikkek

Szilva és mák, avagy nem nagy cucc...
Nem nagy ügy, inkább egy kis játék. Mert ez van, amikor ilyent kívánok, ha jönnek… De olyan fincsi volt, és „hama-gyorsan” elfogyott, hogy már nincs is,… és azt se vette senki észre, hogy nem a legszebb lett a piskótám – írta az őrülten jó ételek alkotója.

Szilvalekváros karácsonyi linzer
Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Szilvás morzsasüti egészségesen
Rengeteg szilvát befőztünk ezen az őszön. Kimagvaztuk, sütőben sütögettük, üvegbe raktuk, bespájzoltuk. Ennek az lesz a következménye, hogy télen is gyakran fogunk és tudunk majd szilvalekváros süteményeket sütni, szilvás ételeket készíteni.

Szilvás máktorta egészségesen
Te mit csinálsz, ha nagyon oda kell figyelned a szénhidrát- és cukorfogyasztásodra, de úgy ennél egy kis sütit? Ha a válaszod az, hogy körülnézel nálunk, mert biztos vagy benne, hogy találsz megoldást a kérdésre - jól válaszoltál!

Narancsos, diós rugelach
A rugelach lengyel származású hanukai sütemény, Tubisvát, azaz a fák ünnepére szokták elkészíteni a zsidó konyhákban. Modern változata krémsajttal készül, ettől egy kicsit nehéz bánni a tésztájával, de egyrészt a probléma orvosolható a tészta néhány órán át való hűtésével, másrészt az eredmény annyira finom, hogy nincs az a nehézség, ami megakadályozhatna az elkészítésében.

Túrós ünnepi sütemény
A kelt tészta, túró, szilvalekvár, dió kombináció nagyon izgalmasnak tűnik ebben a receptben, és látszik, van vele munka bőven, minden bizonnyal nem csalódik, aki elkészíti.

Fűszeres szilvalekvár
A szilvalekvár a magyar konyha egyik nagy klasszikusa... akár azt is mondhatnánk, hogy nem valami érdekes. De miért ne dobhatnánk fel egy kicsit néhány pikáns fűszerrel és egy kis tokaji borral? Ajándéknak is beválik!

Ilyen az igazi hájas tészta! Méghozzá szilvalekvárral…
A disznóvágásról nemigen jut az ember – persze főleg a városlakók – eszébe semmilyen sütemény, pedig a sós hájasok vagy a tepertős pogácsa alapanyagát is a disznó adja. Mint ahogyan az édes és nagyon finom lekváros hájasét is.