Szűzpecsenye cikkek

Medvehagymás és kukorica, avagy fordítva…
Tobzódunk a medvehagyma szezonban! Bár a hóesés nem tesz jót neki, meg persze nekünk se…, de azért a boltban már lehet kapni, és Steffel Csaba szerint ez nagy könnyebbség nekünk. Szóval kitaláltam, hogy valami fincsi medvehagymás apróhúst készítek egy kis kukoricakásával. Ahogy nekiláttam a főzésnek, már tudtam, hogy ismét csak igazolni fogom azt a szabályomat, hogy ételt csak a végén nevezz el, mert lehet hogy nem az lesz, mint amibe belekezdtél...

Szűzpecsenye bacon-köntöseben, mindenféle földi jóval
„Az elmúlt időszakban a fészen volt egy kis játék, egy "verseny", ahol próbáltam az egyszerűséget előtérbe helyezni; ezért használtam olyan dolgot is, ami itthon nem. Jó szokásom szerint, az ízekkel és a (talán) meglepő párosításokkal játszottam egy picit. Mivel az ítészek találtak ennél jobbat, a játék további részében már nem veszek részt. Ezzel nincs is baj; a verseny egy ilyen játék és pont. Az étel amit akkor készítettem, viszont többet érdemel annál, hogy csak úgy elsüllyedjen.” Ezekkel a sorokkal ajánlotta ezt a pazar fogást az őrülten jó ételek szakértője, Steffel Csaba.

Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom
Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami..., és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat - írta az őrülten jó ételek tudója.

Magyaros szűzérme
Ez a lecsós, magyaros ízvilágú szűzérme igazi klasszikusa a hazai konyhának, érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű ételre vágyunk. Vasárnapi ebédnek tökéletes.

Töltött szűzpecsenye - tévés főszerkesztő módra
Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom - akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!

Kolbászhússal töltött, baconbe csavart szűzérme
Nem tudom, mások konyhájában hogy van ez, nálunk a szűzérme ünnepi étel. És nem elsősorban az ára miatt, bár az sem elhanyagolható. Az alábbi recept jól variálható, tölthetjük gombával, májas töltelékkel, de el tudom képzelni kuszkuszos-gyümölcsös béléssel is. Elkészítése könnyű, előkészíthető előző nap is, egyszóval ideális ünnepi recept.