Hozzávalók:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 1 db brokkoli
- 3-4 szál csemegehagyma
- 4 ger. fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- bors, só
- 20-25 dkg teljes kiőrlésű fusilli
Elkészítés:
A brokkolit rózsáit kis darabkákra szedjük, és forrásban lévő, sós vízben 3-5 percig főzzük, majd egyből „jeges” vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk. (A szárát kidobhatjuk, félretehetjük krémlevesnek, odaadhatjuk az aprójószágnak, vagy! ahogy én tettem, a külső, zavaró, fás részét lehámoztam, a többit pedig kis darabkákra vágva, a hússal együtt pirítottam.)
A letisztított szűzpecsenyét felcsíkozzuk, és egy serpenyőben (a brokkoliszárral együtt) elkezdjük pirítani; amíg pirul, a fokhagymát is vékony csíkocskákra vágjuk. Amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pár pillanat múlva – amikor a fokhagyma kezd illatozni, de még nem égetjük meg(!), felöntjük a borral és kiforraljuk. Aztán beleszórjuk a brokkoli rózsákat, hozzáöntjük a tejszínt; szép lassan összeforraljuk. A csemegehagymát felkarikázzuk, és az utolsó pillanatokban a raguhoz keverjük. A közben kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!