- 60 dkg szűzpecsenye
- 12 szelet bacon
- 40 dkg mexikói salátaalap - zöldségkeverék
- 80 dkg burgonya
- 1 doboz cottage sajt – friss, szemcsés sajt (20 dkg)
- 1 szál szárzeller
- 5 dkg vaj
- szerecsendió
- kakukkfű
- bors, só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még langyos állapotában megpucoljuk, egy burgonyatörővel összetörjük, belekeverjük a sajtot, és az időközben apró kockákra vágott szárzellert, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk adagonként 3 darabra, megborsozzuk, majd 1-1 szelet baconba göngyöljük; egy serpenyőben, kevéske zsiradékon, mindkét oldaláról szépen megsütjük.
A vajat egy edényben megolvasztjuk, és fedő alatt, időnként bele-bele kevergetve puhára pároljuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a „burgonyapürét” ráültetjük a baconba göngyölt szűzfalatokat, és szépen köré rendezzük a zöldséget. Igazi, friss hangulatú, ünnepi fogás!
Tegnap pompás kis filézett nyúlcombra akadtam a boltban, gondoltam finom és legendás paprikást készítek belőle, galuskával. Aztán ahogy a sorok között bandukoltam, elém ugrott egy doboz akciós, kicsit idősebb, enyhén megbarnult sampipi gomba, gondoltam, akkor Bakonyi nyuszi lesz belőle.
Ma elmentem a zöldségeshez, és jé! már van medvehagyma, na akkor gondoltam pompás medvehagymás ragu lesz belőle, mondjuk tejszínnel. És végül nehogy nehogymá’ galuskával egyem – gondoltam -, inkább egy laza kis puliszkát dobok mellé, megpirítva, gondoltam… Na kérem, valahogy így készülnek Steffel Csaba ételei.