Hozzávalók:
                    - 70 dkg szűzpecsenye
 - 15 dkg kacsamáj (nem pecsenye)
 - 5 dkg füstölt szalonna
 - 1 kis fej hagyma
 - 15 db aszalt szilva
 - vörösbor, fehérbor
 - babérlevél
 - 1-2 ág kakukkfű
 - só, friss őrölt bors
 - kevés olaj
 
Elkészítés:
Tedd lábasba az aszalt szilvát annyi vörösborban, amennyi ellepi, és adj hozzá egy babérlevelet és a kakukkfüvet. Forrald addig, amíg a leve el nem fő. Kockázd fel a szalonnát és a vöröshagymát. Egy kis serpenyőben olvaszd ki a szalonna zsírját, add hozzá a hagymát és dinszteld meg. A májat mosd meg, itatgasd le, vágd fel 2-3 csíkra, majd forró kacsazsíron gyorsan süsd elő. Mosd meg húst, azt is törölgesd szárazra. A húst mossuk meg és töröljük szárazra papír kéztörlővel.
A hártyákat éles késsel óvatosan vágd le. Majd hosszában, óvatosan úgy vágd be a húst, hogy kit tudd nyitni, mintha bejgli lenne. Kicsit klopfold meg, sózd, borsozd. A lecsepegtetett hagymás szalonnát, a kacsamájat és az aszalt szilvát helyezd el hosszában, egy csíkban majd jó szorosan tekerd fel, mint a rétest vagy a bejglit. Az egészet konyhai zsineggel jól kötözd össze. Tepsiben forrósíts olajat 220 fokra. Tedd bele a hurkádat, hogy minden oldalról megkapja, és egy kis kérek alakuljon ki. Önts rá vagy 2 dl fehérbort, és alufólia alatt, 180 fokon süsd így mintegy 40 percig. Szeletelés előtt mindenképp pihentesd legalább 10 percig.