Életforma.hu


Aszalt szilvás sült oldalas Mártitól

Aszalt szilvás sült oldalas Mártitól 

Régen készítettem oldalast, pedig nagyon szeretjük. Bárhogyan is kerül a sütőbe, a benne lapuló csontok olyan ízletessé teszik, hogy csak na! Nemrég egy barátnőm kérdezte, hogy készítettem-e már ilyet? Azonnal felcsigázta a téma az érdeklődésemet, és nyomban ki kellett póbálnom - gondoltam nem lehet olyan ördöngősség. És lőn! Bámulatos lett az eredmény!
Szabolcsi szilvás krumpli

Szabolcsi szilvás krumpli 

Nagyon régen, még a főiskolán kaptam egy társamtól ezt a receptet. Ritkán készítem, pedig ilyenkor, télen igazán nagyon jól esik egy pohár teával. Na, de ennek most vége, és meglepem a páromat! Nincs lazsálás, irány a konyha! 
Nyomd meg a gombot, kapsz egy pulykacombot!

Nyomd meg a gombot, kapsz egy pulykacombot! 

... a népnyelv után szabadon... Ha valami, ez igazán ünnepi étel! Szerintem nem kell vele megvárni a karácsonyt! Jó lesz ez még Erzsébetre, Katalinra is! Sőt, én azt mondom, ha például kezdő háziasszony vagy, akkor most próbáld ki, hogy mire itt a nagy karácsony, addigra minden tökéletes legyen! Sok szerencsét! Ne aggódj, biztosan sikerülni fog!
Vörösboros, aszalt szilvás pulykamellfalatok

Vörösboros, aszalt szilvás pulykamellfalatok 

Imádom a vendégeket! Ha váratlanul érkeznek, az sem baj, de azért jobb, ha legalább kicsivel korábban tudok róla - már persze a saját érdekükben! Ez a recept is egy remek vendégváró, de nem árt, ha megfelelő időt áznak a borban a szilvák! Kedves Vendégek! Minél többet fürdőznek a szemek, annál jobban érzed majd Te is magad! Persze az alkohol elszáll, de az íze mennyei lesz!    
Diós, aszalt szilvás rétes

Diós, aszalt szilvás rétes 

Szeretünk rétestészta lapokkal dolgozni, gyors és egyszerű, a különféle töltelékekkel pedig szájíz szerint variálhatók. Most egy diós, aszalt szilvás variációt mutatunk, amely bizonyára nagy kedvenc lesz!
Hull a szilva a fáról

Hull a szilva a fáról 

Ha csak azt tudnánk a szilváról, hogy számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik, jól használható kalóriaszegény diétában, illetve hogy meglehetősen gazdag A-, B- és C-vitaminban, akkor is érdemes lenne belőle bőséggel fogyasztanunk ősszel.
Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta 

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.
Aszalt szilvás, chilis húsgombócok

Aszalt szilvás, chilis húsgombócok 

A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.
Baconbe tekert csirkemáj aszalt szilvával

Baconbe tekert csirkemáj aszalt szilvával 

Ideális vendégváró étel, mert jóval a vendégek érkezése előtt elkészíthető, elég akkor sütni, ha megérkeztek. Hidegen is, melegen is kitűnő. Adhatunk mellé salátákat, rizst, burgonyát, ahogy szeretnénk.
Töltött szűzpecsenye - tévés főszerkesztő módra

Töltött szűzpecsenye - tévés főszerkesztő módra 

Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom - akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!  

Pulykakoszorú, az ünnep fénypontja 

Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, karácsony közeledtével akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!

Borász lepény - isteni egy pohár jó ital mellé! 

Vendégváró falatként, vagy akár csak ha egy jó otthoni filmnézős estére készülünk érdemes elkészíteni ezt a könnyed "összedobható", mégis különleges rágcsálnivalót.

Sült kacsamell boros szilvával 

Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!

Nyúlnyárs vörösboros aszalt szilvával 

Nem igazán kedvelik nálunk a nyulat az asztalon, úgyhogy ha valakinek ellenérzései lennének, nyugodtan próbálja ki ezt a receptet csirke- vagy sertéshússal. Úgy is nagyon finom!

Elegáns és nem nehéz: rosé kacsamell rizslepénnyel, aszaltszilvamártással 

Ennek a receptnek már a „címe” is nagyon sokat ígér. Ráadásul az elkészítés elhibázásának minimális a kockázata, hiszen minden alkotóelem önmagában olyan finom, hogy nemigen lehet elrontani. És emellett még nem is nehéz megcsinálni. Szóval, rajta! Ha asztalra kerül, biztos a siker!