- 50 deka rétestészta
 - 75 deka aszalt szilva
 - 25 deka dió
 - 10 deka cukor
 - 1 deci olaj
 - 1 deci víz
 
Elkészítés:
Az aszalt szilvát apróra daraboljuk és a 10 deka cukorral megdinszteljük. Leszűrjük a levétől,és a cukros lét félretesszük.
Egy tekercsnek három réteslapot használunk.Mindegyik lapot meglocsoljuk a víz és olaj keverékével. A harmadik lap szélére , hosszában rakjuk a megdinsztelt aszalt szilvát, megszórjuk darált dióval, feltekerjük és megismételjük a folyamatot. Kerek formában (nem fontos) körberakjuk a tekercseket, és meglocsoljuk a vizes olajjal .Előmelegített sütőben 18o fokon kb 3o perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivettük a sütőből, még melegen ráöntjük a leszűrt szilva félretett levét.
                    Nem is olyan régen készítettük el az ősz slágerét, a sütőtökös rétest! Kattints a receptre!