Hozzávalók:
- 1 db pulyka hosszúcomb
 - 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
 - 20 dkg aszalt szilva
 - 1 kis cukkini
 - 2-3 szál zöldhagyma
 - 1 szikkadt zsemle vagy kifli
 - 1 tojás
 - só
 - bors
 - őrölt római kömény
 - 1 dl olaj
 
Elkészítés:
A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-kölön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. Jó étvágyat ehhez a pompás ünnepi menühöz!
Vadíts a rózsaszín körettel
Ez a céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal! Hatékony vérképző a cékla vastartalmának köszönhetően, immunerősítő és méregtelenítő zöldség. Sokáig eláll, bármikor előkaphatjuk a kamrából, ha méltó köretet szeretnénk a pulyka köré varázsolni. Gyönyörű színt ad például a rizottónak. Egy rizses egytálétel, egy szelet pulyka, és már jól is laktunk! Dosso Gabi ebben soha nem téved!