Hozzávalók:
20 dkg trappista
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg aszalt szilva
3 ek majonéz
3 ek tejföl
Fél tk fahéj
2 tk rum
Só, bors
Elkészítés:
A sajtot és a barackot egyforma, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, az aszalt szilvákat 4 darabba. A majonézt kikeverjük a tejföllel, rummal, fahéjjal, kis csipet sóval és frissen őrölt borssal. Összeforgatjuk a sajttal és a gyümölcsökkel, fogyasztásig pár órára behűtjük.
Aszalt szilvás, chilis húsgombócok
A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.