Életforma.hu


Sütőtökös töltött krumpli sajttal, baconnel, szezámos mártogatóssal

Sütőtökös töltött krumpli sajttal, baconnel, szezámos mártogatóssal 

A töltött burgonya nagyon jó téli étel, egyrészt számtalan variációt lehet kitalálni, mivel is töltsük meg a krumplikat, másrészt a sütő jó meleget csinál a konyhában, ami hideg téli napokon nem hátrány.
Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Fetás, zöldséges töltött csirkemell 

Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.
Farm öntet

Farm öntet 

Ugye veled is előfordult már, hogy végtelenül unalmasnak találtad a kefíres öntetet a diétás salátádon? És sima majonézt se lehet mindig rányomni a zöldségekre. Itt jön a képbe a klassz kis farm öntet.
Epres, eper lekváros brownie

Epres, eper lekváros brownie 

A brownie-nak inkább csak a neve sugallja, hogy valami bonyolult édességről lenne szó, valójában rém egyszerű megsütni. Általában kis adagokban készül - ennél a receptnél is csak 15x25 cm-es a tepsi, amiben sül -, mert egy elég töményen csokoládés desszertet kapunk végeredményül, amiből egy-egy közepes kocka is bőven elég.
Csokis pina colada rétes

Csokis pina colada rétes 

A réteslap sokoldalúan használható, akár édességek, akár sós falatok, piték készítésére, ezért nem árt, ha tartunk otthon a hűtőben egy-egy csomaggal belőle. Jól bírja a mélyhűtést is. Nyári melegben aztán készíthetünk belőle frissítő, ananászos édességet.
Caprese csirkemell

Caprese csirkemell 

Vannak klasszikus ételpárosítások, ezek egyike a paradicsom összeházasítása a bazsalikommal. Utolérhetetlen kombináció, számomra a színtiszta nyarat, a napsütést jelenti. Csirkével is remek, de ehetjük saláta formában is.
Coxinha (brazil csirkés krokett) kétféle mártogatóssal

Coxinha (brazil csirkés krokett) kétféle mártogatóssal 

A coxinha a brazilok egyik nagyon kedvelt eledele, és ezen egyáltalán nem csodálkozunk. Neve szó szerinti fordításban "kis combot" jelent, ami nyilvánvalóan az étel csirkecombhoz való hasonlatosságára utal. A recept olyan izgalmas és egyszerű, hogy még ma kipróbáljuk!
Citromos-olívás nyers gombasaláta

Citromos-olívás nyers gombasaláta 

A gombát nem mindenki kedveli, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni. Nálunk a családban is mindig vita van, ha gombát akarok készíteni, mert a gyerekek látni se akarják. Ez a remek saláta viszont tökéletesen megfelel a felnőtteknek bármilyen hús köreteként.
Citromfüves, tejfölös csirkemell rukkola pestós újkrumplival

Citromfüves, tejfölös csirkemell rukkola pestós újkrumplival 

Pesto készülhet bármilyen zöld fűszernövényből, persze a legkedveltebb a klasszikus bazslikom pesto, de készülhet medvehagymából, rukkolából, vagy akár petrezselyemből is. Bátran kísérletezzünk vele!
Barackos-pudingos süti

Barackos-pudingos süti 

Egyik pillanatról a másikra lett tele a piac barackkal, sárgával, őszivel, nektarinnal, lapos barackkal. Használjuk ki a szezont, ne csak nyersen együk a barackot, hanem minden lehetséges alkalommal rejtsünk belőle a sütikbe is!

Balzsamecetben pácolt eper 

Amikor epret választunk, nyugodtan bízzuk magunkat az orrunkra, az eper egyik legjellemzőbb tulajdonsága ugyanis bódító illata. Az éretlen gyümölcs híján van ennek a tulajdonságnak, tehát bátran válasszuk azt a fajtát, aminek már messziről érezzük az illatát.

Sajtos bundában sült fekete retek 

A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Törekedjünk rá, hogy lehetőleg jelentős mennyiséget együnk belőle. Nemcsak reszelve, mézzel fogyasztható, hanem főételként is.

Szalonnás, újhagymás, sajtos nokedli 

Mi lehet egyszerűbb egy pofonnál, akarom mondani, egy nokedlinél? Ha azt gondolod, hogy az egyszerű galuskából nem lehet csábító vacsorát varázsolni, tévedsz!

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta 

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.

Parasztreggeli 

Legalább hétvégenként engedjünk meg magunknak egy kényelmes, tartalmas reggelit, legyen ez mondjuk a parasztreggeli!

Nagymamám féle túrós zsemle 

Remek recept a szikkadt zsemlék felhasználására, ha akad otthon egy kis túró is. Egy egészen biztos: a gyerekek imádni fogják!

Narancsos-gyömbéres céklakrémleves diós kecskesajttal 

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, érdemes gyakran készíteni belőle valami finomságot. Például egy ilyen mutatós levest, amit kecskesajttal bolondítunk meg.

Olívás saláta bébispenóttal, ropogós fetafalatkákkal és pitával 

Isteni ebéd válhat a panírozott fetából egy jó kis salátával, és ha még házi készítésű pita is kerül mellé, az élmény garantált.

Sajtos hot dog melegszendvics 

Ötletes dolog összehozni a hot dogot és a meleg szendvicset, csak arra kell ügyelni, hogy a virsli jó minőségű legyen, és hús helyett ne szóját sózzanak ránk.

Sajtkrémes csirkemáj 

Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.

Skót pite magyar módra 

Ez aztán az ütős, laktató étel! Darált hús kerül a leveles tésztából készülő fészekbe. A tálaláshoz a paradicsomos bab jó ötlet!

Csirkés bruschetta 

Igazán különleges feltét egy bruschettára, ha csirkecombból készítjük. Nyugodtan helyet kaphat a klasszikus paradicsomos, és egyéb zöldséges változatok mellett.

Sörtésztában sült hal uborkás majonézzel 

A magyarok általában kevés halat esznek, úgyhogy nagy örömmel népszerűsítünk minden olyan receptet, ami halas, és ezzel talán több hal fogyasztásra ösztönözzük olvasóinkat.

Sütőben sült túrógombóc 

Túrógombóc de lux. Mert ez a változat nemcsak az elkészült túrógombóc mellé kínál tejfölt, hanem egyenesen édes tejfölben süti meg a gombócokat. Izgalmas megoldás!

Tejes-vajas zsemle 

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.

Szaftos tarja sajtos-túrós krumpligombóccal 

A sertéstarja kellemesen szaftos része a disznónak, érdemes minél többfajta receptben kipróbálni. Ennél az ételnél még a köret is roppant érdekes, úgyhogy fakanálra fel!

Mediterrán paprikáskrumpli 

Csirkemell, burgonya, padlizsán, paradicsom, olívaolaj, nem is kell más egy tányérnyi boldogsághoz. Ezek a mediterrán népek tudnak valamit az élet értelméről!

Málnás tiramisú 

Babapiskótából nagyon sokféle desszert készíthető, a tiramisú a klasszikus babapiskótás édességek közé tartozik. Ha pedig málnával kombináljuk, isteni kombinációt hozhatunk létre.

Körtével és vörösborral sült máj 

A legtöbben rántva vagy resztelve készítjük a csirkemájat, legfeljebb még pástétomot készítünk belőle, pedig van ennél sokkal kifinomultabb módja is az elkészítésnek. Körtével és vörösborral készült ez a változat.

Lilakáposzta krémleves 

Az utolsó dolgok egyike lenne, ami eszembe jutna, hogy lilakáposztából krémlevest készítsek. Viszont semmi olyan hozzávaló nincs ebben a levesben, ami amellett szólna, hogy ne próbáljuk ki ezt a merőben szokatlan ételt.

Kaszinótojás 

A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!

Csirke cacciatore édesburgonyával 

Az olasz cacciatore (ejtsd: kaccsatóre) magyarul annyit tesz: vadász. Tehát a csirke cacciatore valójában egy vadász módra készült étel, általánosságban elmondhatjuk róla, hogy a hagyma, a zöldségek, a vörös bor és a paradicsom alapvető hozzávalója az ételnek.

Fűszeres sült paradicsomleves sajtos, újhagymás, duplán sült burgonyával 

Nagyon-nagyon izgalmas ez a paradicsomleves, aki egy kicsit is kedveli ezt a műfajt, annak feltétlenül ajánlom kipróbálásra, mert minden bizonnyal páratlan élményben lesz része a leves kanalazásakor.