Hozzávalók:
8 nagyobb réteslap
10 dkg vaj
1 kisebb ananász
15 dkg kókuszreszelék
2 tojás
1 vaníliás cukor
1-1,5 dl kókusztej
Ízlés szerint cukor
6 ek zsemlemorzsa
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az ananászt megtisztítjuk, középső fás részét kivágjuk, apró kockákra szeljük. Egy kicsit hagyjuk állni, lecsepegtetjük (a maradék levet igyuk meg). Az ananászkockákat összekeverjük a kókuszreszelékkel, vaníliás cukorral, a tojással és annyi kókusztejjel, hogy kezelhető, de ne folyós masszát kapjunk, cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint.
4-4 réteslapot egymásra teszünk (alá konyharuha kerüljön), a rétegek között kenjük meg olvasztott vajjal, a legfelsőket szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egyik szélükön osszuk el a kókuszos masszát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel.
Tepsire ültetjük, a végeiket összenyomkodjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Kihűlve, átlósan felszeleteljük, megcsorgatjuk a vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztott csokival.
Fülöp-szigeteki tésztasaláta
Az egyik amerikai utamon tanultam ezt a roppant egyszerű receptet, azóta is gyakran készítem, sőt, én is szoktam belőle munkahelyi ebédet kerekíteni, mondhatom, remek választás!