
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemáj
10 dkg vaj
2 nagy ág kakukkfű
Só, frissen őrölt bors
4 ek méz
4 körte
1,5 dl vörösbor
Elkészítés:
A csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk, villával alaposan megszurkáljuk. A körtéket egy centi vastagra szeljük, a magházat kivágjuk. A vajat közepes lángon felforrósítjuk, a körték mindkét oldalát két percig sütjük benne, félretesszük, melegen tartjuk.
A májakat megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. A vajban készre sütjük. Lassabban megy, mint olajban, de az eredmény isteni lesz! A lényeg, hogy belül rózsaszín és szinte krémes maradjon. Ezt is félretesszük és melegen tartjuk.
A szószt átszűrjük egy kis lábasba, hozzáöntjük a mézet és a vörösbort. Beforraljuk a harmadára. Tálaláskor a körteszeleteket egy tányérra sorakoztatjuk, ráhalmozzuk a májat és megcsorgatjuk a szósszal. Azonnal tálaljuk.
Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából
A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.