Csirkemáj cikkek

Csirkemájrizottó sütőben átsütve
Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?

Bácskai csirkemáj
A nyár egyik kedvenc étele a lecsó és persze minden olyan fogás, mely lecsóval készül. A Bácskai csirkemáj is pont egy ilyen étek.

Májjal töltött sertésdagadó
Ha sertéshúsról van szó, leginkább a karajra gondolunk, pedig az állatnak vannak más ízes részei is. Itt van például a dagadó, amely megtöltve és egyben megsütve isteni fogássá válhat.

Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal
A D-vitamin pótlása minden időben nagyon fontos, de a mostani járványban ez különösen igaz. Azt pedig kevesen tudják, hogy erre az egyik legkiválóbb élelmiszer a máj! Ráadásul még vasban, A- vitaminban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben is gazdag. Most pedig eláruljuk, hogyan lesz még finom is!

Régimódi resztelt csirkemáj
Egyre kisebb érdeklődést mutatnak idősödő szüleim a különleges ételek iránt. Inkább a régi ízeket keresik - talán épp a gyerekkorukból. Így készítettem el ezt a jól bevált receptet, és tényleg nagy örömöt szereztem vele. Belegondoltam, én is rég ettem csirkemájat, pedig mennyire szeretem?!...

Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából
Mindig apu kedvence volt a máj. Most, hogy annyira beteg, különösen kívánja. Nosza, kirongyoltam az erzsébeti piacomra, és bevásároltam a hétvége! Íme az eredmény, amiből két tányérral is evett!

Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel
Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttne minden vicc új.

St. Galleni csirkemáj, a tökéletes vendégváró
Gyors vendégváró ötletnek remek lehet egy finom, baconnel tekert sült csirkemáj, azaz a St. Galleni csirkemáj. Tényleg gyorsan elkészül és partifalatnak is remek, mert csak apró falatokról van szó. Kiegészíthető többféle salátával.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.

Zöldborsós csirkemáj rizzsel
A csirkemáj és a zöldborsó jó barátok, egyiknek sincs szüksége hosszú főzési időre. És ne felejtsük el, hogy a májat csak elkészülte után sózzuk meg, különben megkeményedhet.
Csirkemájkrém
A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!
Sajtkrémes csirkemáj
Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.
Körtével és vörösborral sült máj
A legtöbben rántva vagy resztelve készítjük a csirkemájat, legfeljebb még pástétomot készítünk belőle, pedig van ennél sokkal kifinomultabb módja is az elkészítésnek. Körtével és vörösborral készült ez a változat.
Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával
A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.
Baconbe tekert csirkemáj aszalt szilvával
Ideális vendégváró étel, mert jóval a vendégek érkezése előtt elkészíthető, elég akkor sütni, ha megérkeztek. Hidegen is, melegen is kitűnő. Adhatunk mellé salátákat, rizst, burgonyát, ahogy szeretnénk.
Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából
A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.
Lecsós csirkemáj, a párom kedvence
A lecsó örök kedvenc, legyen tél, vagy akár nyár. A csirkemájat is sokan szeretik, miért ne lehetne hát összeházasítani a két finomságot? Gyorsan elkészül, ne habozzunk hát elkészíteni egy hétköznapon vacsorára is akár.
Resztelt csirkemáj
Aki nem idegenkedik a belsőségek fogyasztásától, az bizonyára kedveli a resztelt májat. Nálunk csak csirkemájból készülhet, ami azért is előny, mert percek alatt vacsorát lehet tenni az asztalra, a csirkemájnak ugyanis nem kell sok idő, hogy megsüljön.
Kétféle sós palacsinta: csirkemájas és sajtos-sonkás rántva
A palacsintát egyszerűen nem lehet megunni. Most meglepetésként kétféle töltelékkel és variációval készítettünk különleges sós változatokat. Gyenge gyomrúaknak semmiképpen sem ajánljuk!