Életforma.hu


Csirkemájrizottó sütőben átsütve

Csirkemájrizottó sütőben átsütve 

Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?
Bácskai csirkemáj

Bácskai csirkemáj 

A nyár egyik kedvenc étele a lecsó és persze minden olyan fogás, mely lecsóval készül. A Bácskai csirkemáj is pont egy ilyen étek.
Májjal töltött sertésdagadó

Májjal töltött sertésdagadó 

Ha sertéshúsról van szó, leginkább a karajra gondolunk, pedig az állatnak vannak más ízes részei is. Itt van például a dagadó, amely megtöltve és egyben megsütve isteni fogássá válhat.
Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal

Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal 

A D-vitamin pótlása minden időben nagyon fontos, de a mostani járványban ez különösen igaz. Azt pedig kevesen tudják, hogy erre az egyik legkiválóbb élelmiszer a máj! Ráadásul még vasban, A- vitaminban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben is gazdag. Most pedig eláruljuk, hogyan lesz még finom is!
Régimódi resztelt csirkemáj

Régimódi resztelt csirkemáj 

Egyre kisebb érdeklődést mutatnak idősödő szüleim a különleges ételek iránt. Inkább a régi ízeket keresik - talán épp a gyerekkorukból. Így készítettem el ezt a jól bevált receptet, és tényleg nagy örömöt szereztem vele. Belegondoltam, én is rég ettem csirkemájat, pedig mennyire szeretem?!...
Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából

Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából 

Mindig apu kedvence volt a máj. Most, hogy annyira beteg, különösen kívánja. Nosza, kirongyoltam az erzsébeti piacomra, és bevásároltam a hétvége! Íme az eredmény, amiből két tányérral is evett!    
Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel

Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel 

Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttne minden vicc új.
St. Galleni csirkemáj, a tökéletes vendégváró

St. Galleni csirkemáj, a tökéletes vendégváró 

Gyors vendégváró ötletnek remek lehet egy finom, baconnel tekert sült csirkemáj, azaz a St. Galleni csirkemáj. Tényleg gyorsan elkészül és partifalatnak is remek, mert csak apró falatokról van szó. Kiegészíthető többféle salátával.
Kedvencünk, a máj

Kedvencünk, a máj 

Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.
Zöldborsós csirkemáj rizzsel

Zöldborsós csirkemáj rizzsel 

A csirkemáj és a zöldborsó jó barátok, egyiknek sincs szüksége hosszú főzési időre. És ne felejtsük el, hogy a májat csak elkészülte után sózzuk meg, különben megkeményedhet.

Csirkemájkrém 

A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!

Sajtkrémes csirkemáj 

Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.

Körtével és vörösborral sült máj 

A legtöbben rántva vagy resztelve készítjük a csirkemájat, legfeljebb még pástétomot készítünk belőle, pedig van ennél sokkal kifinomultabb módja is az elkészítésnek. Körtével és vörösborral készült ez a változat.

Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával 

A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.

Baconbe tekert csirkemáj aszalt szilvával 

Ideális vendégváró étel, mert jóval a vendégek érkezése előtt elkészíthető, elég akkor sütni, ha megérkeztek. Hidegen is, melegen is kitűnő. Adhatunk mellé salátákat, rizst, burgonyát, ahogy szeretnénk.

Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából 

A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.

Lecsós csirkemáj, a párom kedvence 

A lecsó örök kedvenc, legyen tél, vagy akár nyár. A csirkemájat is sokan szeretik, miért ne lehetne hát összeházasítani a két finomságot? Gyorsan elkészül, ne habozzunk hát elkészíteni egy hétköznapon vacsorára is akár.

Resztelt csirkemáj 

Aki nem idegenkedik a belsőségek fogyasztásától, az bizonyára kedveli a resztelt májat. Nálunk csak csirkemájból készülhet, ami azért is előny, mert percek alatt vacsorát lehet tenni az asztalra, a csirkemájnak ugyanis nem kell sok idő, hogy megsüljön.

Kétféle sós palacsinta: csirkemájas és sajtos-sonkás rántva 

A palacsintát egyszerűen nem lehet megunni. Most meglepetésként kétféle töltelékkel és variációval készítettünk különleges sós változatokat. Gyenge gyomrúaknak semmiképpen sem ajánljuk!