Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
2-2 db zöld és piros paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanálolaj
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Az apróra összevágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a csíkokra vágott májat. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk a szafton a májat, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, és kevés víz hozzáadásával, sűrűn forgatva a májat, puhára pároljuk. Ehhez nem kell túl sok idő, a máj könnyen puhul. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy szuper lecsó – másképp!
Ugye Ön is imádja a lecsót? Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne szeretne néha jól befalatozni ebből az ízletes, szaftos ételből. Ám ha már unja a hagyományos elkészítést, próbálja meg a lecsós máj után így, hallal variálva!