Vaddisznó cikkek

Vaddisznók sorozatos támadása miatt rettegnek Rómában
Vaddisznók miatt éjszakai kijárási korlátozást tanácsolnak Róma több lakónegyedében.

Magyarországon nincs sertéspestis
Magyarországon eddig nem mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának jelenlétét - erősítette meg az MTI kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hazai állategészségügyi hatóság már számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy megelőzze a vírus behurcolását az ország területére, illetve, hogy az esetleges megjelenését minél hamarabb észlelje.

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával
Ez az, amikor tobzódhatunk az igazi, őszi vadízekben! A DoQ november minden csütörtökén 17 órakor vadételeket készít hókusz-pókuszok nélkül! Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis szeretet a vadhúsok iránt! A vadhúsok pedig megérdemlik, mert egészségesek, finomak. Ha ügyes vagy, olvad a szádban!

Vaddisznós szabolcsi töltött káposzta
Imádom a vadételeket! Ilyenkor ősszel, meg egész egyszerűen a konyhába, illetve az asztalhoz csábítanak! Úgy látszik, nemcsak én vagyok ezzel így, mert a DoQ egy egész sorozatot szentel ezeknek a recepteknek - minden csütörtökön 17 órakor! Ez a recept is onnan származik!

Vörösboros vaddisznóragu
Ritka csemege az átlagember asztalán a vaddisznó, inkább csak étteremben rendelünk, ha szerepel az étlapon, és persze ha szeretjük a vadhúst. De sose lehet tudni, mit hoz az élet, érdemes elsajátítani a ragu elkészítésének módját.

Sörös vadulás - vadételek és sörpárjuk
Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát kipróbálni kedvenc söreinket a legfinomabb vadételekkel. Az újonnan elérhető szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy izgalmas sörpárosítással igazán kellemes meglepetéseket szerezhetünk családunknak vagy vendégeinknek. Sőt, ha nincs kedvünk főzőcskézni válasszunk vadat az étteremben és bátran rendeljünk mellé sört!

Tűzdelt vaddisznócomb mangós chilimártásban, lencsefánkkal
Ehhez a recepthez kétségkívül idő kell, de jó munkaszervezéssel azért nem annyi, mint első pillanatra tűnik. A ráfordított munkának viszont meglesz a gyümölcse: egy különleges és harmonikus gasztronómiai élmény.