Hozzávalók
● 1,5 kiló vaddisznócomb
● 10 deka szalonna
● fél kiló lencse
● negyed kiló liszt
● 2 deci tejföl
● fél csomag sütőpor
● egy tojás
● 2-3 mangó
● 4-5 chilipaprika
● egy kis fej vöröshagyma
● 2 szál sárgarépa
● egy-egy zeller
● egy-egy alma és narancs
● egy-két evőkanál paradicsompüré
● 0,5–1 deci tejszín
● só, bors
● kakukkfű, borókabogyó, rozmaring, babérlevél
Elkészítése
A vaddisznócombot szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és olajon minden oldalán elősütjük. Ezután kivesszük a zsiradékból, amiben egy kevés cukorral és paradicsompürével megpirítjuk a vöröshagymát, sárgarépát, zellert, almát és narancsot, sóval, borssal, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ebbe beletesszük a vaddisznócombot, és készre pároljuk, a közben elpárolgott folyadékot pótoljuk.
A mártáshoz a mangót kevés cukorral és sóval vajon pépesre pároljuk, majd turmixoljuk, tejszínnel beállítjuk a sűrűségét. A kettévágott és kimagozott chilipaprikát vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba - vigyázva, hogy az ne legyen túl erős –, és készre főzzük.
A lencsét sóval, kevés cukorral, babérlevéllel megfőzzük, lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, tojást, rozmaringot és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és egy fél órára hűtőbe tesszük. Fagyiskanállal kiszaggatjuk, és bő olajban kisütjük.
A vaddisznócombot felszeletelve, a gombóccal és a mártással tálaljuk, gyümölcsökkel, chilivel díszítjük.
● A hús sütése közben elpárolgott folyadékot vörösborral is pótolhatjuk.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
Az Életforma Shopban persze számos más öntött vas edényt találhatsz!