Zsálya cikkek

Méregtelenít, vérnyomást stabiliziál, és jó a memóriának is: ismerd meg a zsálya csodás hatásai
Léteznek olyan gyógynövények, amiknek rengeteg jó hatása van. Ilyen növény a zsálya is, amit teaként ihatunk, és támogathatjuk vele a testünket és a szellemünket is. Mutatjuk a zsálya legfantasztikusabb hatásait.

A füstölés tényleg támogatja az immunrendszerünket? A válasz: igen!
Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője elárulta, hogy a tiszta és 100% természetes növények füstölése képes a negatív lelki és szellemi minőségeket kitisztítani.

Pillangómágnesek a kertben - erre gerjednek a lepkék
A lepkéket – talán nem túlzás - mindenki kedveli. Csodás látványt nyújtanak kecses, légies megjelenésükkel, szépséget, eleganciát hoznak a kertbe. A lepkefélék azonban csak akkor jelennek meg a kertünkben, ha számukra vonzó növények találhatóak a területen. Megyeri Szabolcs kertész most elmondja, mit ültessünk a kertünkbe, ha a lepkék táncában szeretnénk gyönyörködni.

Tojásleves franciásan
Hasonló a mi savanyú tojáslevesünkhöz, de itt a fanyar ízt mustárral hozzák létre. Nem bonyolult a recept, de nagyon ízletes, és különleges ételt tudunk készíteni. Kicsit savanykás, de testes, laktató leves, eltérve a megszokott ízektől. Igazi finomság Max konyhájából.

Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.

Almás-édesburgonyás pulykamell
Ha a klasszikus őszi gyümölcspárosításra szavazunk, könnyű dolgunk van. Elég egy tepsiben összesütni a húst és a köréje halmozott terméseket, máris kész a vasárnapi ebéd! Mindkét gyümölcs rostban, vitaminban gazdag, és távol tartja tőlünk a megfázásos betegségeket. Dossó Gabi recetje nálad is nyerő lesz!

Saltimbocca
A saltimbocca olaszul annyit tesz: ugorj a számba. Hagyományosan borjúhúsból készül, és nem kell hozzá, csak néhány jó minőségű alapanyag. S ha ez mind megvan, már ugorhat is a szánkba a csodás sült hús.

Spenótos gnocchi koktélrákokkal
A gnocchitól nem kell megijedni, ő a magyar gombócok olasz tesója, pont ugyanúgy készül, mint ahogy a gyümölccsel töltött gombócot készítik a magyar konyhákban.

Zsebes karaj Czakó Marianntól
Nagyon könnyen és rövid időráfordítással elkészíthető, és ahhoz igazíthatjuk a receptet, amit éppen itthon találunk. Nem kell hozzá más, mint egy szép sovány sertéskaraj egyben, valami jóféle házikolbász vagy sonka, esetleg szalonna, pár szelet sajt, és zöldfélék, fűszerek.

Üljél paradicsomlébe az izzadás ellen!
Izzadni természetes dolog, ennek ellenére elég visszataszító, ha átnedvesedik a ruhánk a melegben. Ennél többet nem is igen tudunk róla, pedig érdemes megismerkedni néhány ténnyel és tippel.