Facebook hozzászólás

ARCÁPOLÓ

5 vészhelyzet, amikor ég bőr az arcodon

Nem egyszer tapasztaljuk azt, hogy arcunk néhány óra, vagy akár pár perc leforgása alatt is drasztikusan megváltozik. A csípő, viszkető érzés mellett a bőrünk hámlani kezd, élettelenné, szürkévé válik, esetleg gyulladt pattanások jönnek ki a semmiből. Ha azonban felismerjük azt, hogy bőrünknek azonnali segítségre van szüksége, időben meg tudjuk adni számára azokat a hatóanyagokat, ami elengedhetetlen a regenerálódásához.

Lány ijedten néz a tükörbe, Kép: natics
Kép: natics

– Napjainkban a hölgyek arcbőrének extrém környezetben kell élnie. Gondoljunk csak a szállóporban lévő káros anyagokra, a túlhajszolt életmódra, a gyorsételek fogyasztására vagy éppen a stresszre, ami gyakran átszövi mindennapjainkat. Ezek olyan negatív hatások, amelyek azonnal tüneteket produkálnak az arcbőrön – mondja Oláh Róbert, egy ismert organikus kozmetikumokkal foglalkozó cég fejlesztési vezetője, aki összeállított egy öt pontból álló listát azokról a vészhelyzetekről.

  1. Az allergiás reakciók az esetek jelentős részében az arcbőrön is megjelennek bőrirritáció formájában, amit bár a gyógyszeres kezelés gyorsan enyhít, a bőrpír gyakran napokig is megmarad az érintett területeken. Ilyenkor az arcbőrnek nagy dózisban van szüksége pantehnolra, amely eredményesen képes enyhíteni az irritáció okozta kellemetlen tüneteket.

Nő arcápolás közben, Kép: natics
Kép: natics

  1. A káros UV-sugárzások kétségtelenül nyáron a legintenzívebbek, azonban minden évszakban érdemes odafigyelni a fényvédelemre. Amennyiben ezt elmulasztjuk, az arcbőr felső rétegei sérülhetnek. Ebben az esetben a hidratálás és a nyugtatás a legfontosabb feladat, amiben a panthenol mellett az egyik leghatékonyabb, természetes hatóanyag, a Glycoin tud segíteni. A feltámadás virágának esszenciájaként is ismert hatóanyag ugyanis eredményesen segíti elő a bőr újjászületését, sejtregenerálódását.
  2. A leggyakoribb bőrprobléma a dehidratáció, melyet az alkoholfogyasztás mellett a túlhajszolt életmód vagy a kevés folyadékbevitel is kiválthat. Tökéletes gyorssegítséget biztosíthat azonban a kékmák olaj, amelynek jótékony hatását a különböző molekulasúlyú hialuronsavak tudják még magasabb szintre emelni a bőr mélyebb rétegeiben is.

Szép lány tükörbe néz, Kép: natics
Szép lány tükörbe néz, Kép: natics

  1. A hölgyek esetében a hormonális ingadozás, a fűszeresebb ételek fogyasztása pattanások kialakulásához vezethet. Az E-vitamin vagy a bisabolol célzott alkalmazásával azonban a gyulladás gyorsan csökkenthető. Ha azonban már elkövettük azt a hibát, hogy drasztikus módon kívántunk megszabadulni pattanásunktól, és hegesedés alakult ki a helyén, elsősorban a hámosításra kell helyeznünk a hangsúlyt, melynek során érdemes szintén a panthenolra támaszkodnunk.
  2. Egyre többször találkozhatunk olyan drasztikus arckezelésekkel is, amelyek szabályosan lemarják az arcbőrünkről a felső rétegeket – így kívánják elősegíteni annak megújulását. Ezek a beavatkozások azonban fájdalmas következményekkel járhatnak, így olyan hatóanyagokhoz szükséges nyúlni, mint a panthenol, a Glycoin vagy az uborkakivonat, melyek mindegyike tökéletesen alkalmas arra, hogy csökkentse a kellemetlen tüneteket és elősegítse a sérült arcbőr regenerálódását.

Négy arcápolási baki, amit a leggyakrabban elkövetsz

Arcmosás, Kép: weleda
Arcmosás, Kép: weleda

Elengedhetetlen a tudatos arcápolási rutin kialakításához, hogy az arcmosástól kezdve a hidratáláson át a sminklemosásig körültekintően, odafigyelve használjuk arcápoló készítményeinket. Az ismert organikus arcápolási szereket gyártó vállalat szakértője szerint vannak azonban olyan alapvető hibák, amelyeket nagyon sokan elkövetnek − vagy azért, mert időhiányban szenvednek, és felgyorsítanák arcápolási rutinjukat, vagy azért, mert nem megfelelő készítményt használnak. Az is gyakran előfordul, hogy egész egyszerűen nem tudják, hogyan kell rendeltetésszerűen alkalmazni a megvásárolt cuccokat.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 159

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!