>
Facebook hozzászólás

ÖNSZÉPÍTÉS

Érezd jól magad a bőrödben!

Sok hölgy tekint az arcápolásra úgy, mint egy folyamatos feladatra a szépség, a bőr egészségének megőrzése érdekében. Mások pedig úgy vélik, csupán tüneti kezelést igényel az arcbőr. Amikor dehidratáltak érzik, bekrémezik, amikor úgy látják, hogy ideje eltávolítani az elhalt hámsejteket, bőrradírhoz nyúlnak. Amikor pedig megjelennek az első ráncok, segítségért kiáltanak…

Az organikus arcápolókat gyártó, ismert magyar vállalkozás termékfejlesztési vezetője szerint azok járnak el helyesen, akik rendszeres arcápolási rutint folytatnak, mindemellett pedig tudatosan állnak hozzá a termékválasztáshoz, és egész évben odafigyelnek a megfelelő külső-belső hidratálásra. Éppen ezért Oláh Róbert összegyűjtött három plusz egy okot, miért érdemes megfogadni tanácsait és miért javasolt organikus, klinikai tisztaságú hatóanyagokat tartalmazó arcápolókat használni minden nap.

Arcápolás, Kép: natics
Kép: natics

  1. A bőrkép javul és fellélegzik

A rendszeres arcápolás kiindulópontja az arctisztítás. Megdöbbentő, de sokan nem mossák meg az arcukat nemhogy erre a célra kifejlesztett készítménnyel, de vízzel sem. Ez pedig hatalmas hiba. A reggeli és esti arctisztítás során ugyanis eltávolíthatjuk a lerakódott szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket, ennek nyomán pedig az arcbőr vérkeringése felpezsdül, és felkészül az arcápolási rutin következő szakaszaiban a bőrbe juttatott hatóanyagok befogadására. A megfelelő készítményekkel történő arctisztítás ráadásul hozzásegít a pattanások visszahúzódásához, és a gyorsabb hegesedéshez is.

− Használj micellás gélt, vagy micellás vizet az arctisztításhoz naponta két alkalommal, a reggeli és az esti tisztálkodás részeként – tanácsolja a termékfejlesztési vezető.

  1. A bőr rugalmasabbá és tónusosabbá

A tisztítást követően a feladat az, hogy megfelelő hatóanyagokat és tápanyagokat juttassunk az arcbőrbe. Ezt elsőként szérummal, majd arckrémmel vagy fluiddal tudjuk a legegyszerűbben megvalósítani. Ezek rendszeres használata elősegíti a bőr regenerálódását, megfelelő hatóanyagok alkalmazása esetén pedig a bőr látványosan feszesebbé, szebbé válhat. Fontos azonban, hogy minden esetben a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket használjunk, és ne terheljük túl az arcbőrt túlságosan nehéz krémekkel. Törekedjünk arra, hogy az általunk használt termékek tartalmazzanak C-vitamint, hialuront, peptideket és antioxidánsokat is.

Arcmaszk, Kép: natics
Kép: natics

− Töltsd ki egy bőrtípustesztet, majd az eredmény függvényében válogass az arcápolók között. Ha teheted, válassz egy szérumot és egy hozzá tartozó, vagy hozzá megfelelően társítható fluidot is – húzza alá Oláh Róbert.

  1. A ráncok enyhülnek egyenetlenségek fakulnak

Ha a fentieket megfogadva alakítjuk ki arcápolási rutinunkat, már néhány nap elteltével is látványosan javul majd a bőrünk összképe, és a ráncok is enyhülnek majd. Rendszeres használattal és megfelelő hatóanyagokkal a mikroráncok eltűnnek, s akár éveket is fiatalodhat bőrképünk.

− Arcápolási rutinunkat egészítsük ki C-vitaminos szérummal és rendszeres időközönként végezzünk el AHA vagy BHA alapú a hámlasztást is az eredmények fokozása érdekében – teszi hozzá a szakértő.

Arckrémezés, Kép: natics
Kép: natics

+1 Egészséges bőr, magabiztos megjelenés

A rendszeres és tudatos arcápolás tehát hozzásegít bennünket az egészséges és fiatalos bőrképhez, melynek eredményeképpen mi magunk is magabiztosabbakká válunk. Jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, emelt fővel járunk majd az utcán, természetes szépségünket pedig mások is észreveszik és megdicsérik majd. Az első benyomás az élet minden területén sokat számít: az ápolt arcbőr hozzásegít bennünket, hogy ragyogásunkat mások is észrevegyék!

Így figyelj a bőrödre a menstruációd alatt!

Ciklushoz igazított bőrápolás, Kép: foreo
Kép: foreo

A menstruáció alatt zajló hormonális változások hatással lehetnek bőrünkre is: pattanások, mitesszerek alakulhatnak ki, vagy szárazabb lehet az arcunk. Ugye, ismerős? Minden nő tapasztalta már a hormonok okozta változásokat, de az már kevésbé ismert tény, hogy bőrünk állapota 28 napos ciklusunk aktuális stációjától is függ.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!