Facebook hozzászólás

KÖRNYEZETBARÁT ARCÁPOLÁS

Törődj a Földdel, törődj magaddal!

Rengeteg apró lépést tehetsz, hogy csökkentsd öko-lábnyomod, és a legegyszerűbb, ha ezt otthon kezded, például a fürdőszobádban. Bár a Föld napját hamarosan ünnepeljük, igazából minden nap a Föld napja van, ezért fontos, hogy a szépségrutinod is a bolygónak kedves legyen. Elhoztuk a legjobb zöld tippeket a maximális szépségért és a minimális károkért.

Már a zöld úton jársz? Nagyszerű!

De ahelyett, hogy turbótempóban egy nap alatt mindent zöldre cserélnél, inkább haladj apró, de megfontolt lépésekkel: válassz a napi rutinodba könnyen beilleszthető trükköket, mert azokat hosszabb távon is könnyebb lesz tartani.

 

Válassz olyan termékeket, amelyek több dologra jók

A több célú termékekkel kevesebb hulladék és költség jár. Keress olyan all-in-one sminktermékeket, amiket az ajkadra, a szemedre és az orcákra is használhatsz. Két legyet ütsz egy csapásra, ha olyan hidratálót választasz, amely fényvédőt is tartalmaz! Nincs szükség külön testápoló krémre a lábadra és a hátadra, használd ugyanazt! Válassz egyet, de jó minőségűt! Ha megtaláltad a kedvenceidet, légy hűséges hozzájuk!

Arcápolás a fürdőszobában, Kép: foreo
Kép: foreo

Sokszor a kevés is elég

Ne pocsékolj: már azzal is sokat tehetsz, ha a szépségápolási termékekből csak kis mennyiségeket használsz. Még jobb, ha addig használod őket, amíg tényleg elfogynak! Préselj ki lehetőleg mindent a flakonokból! Hiszed vagy sem, már erre is vannak megoldások, nézd meg pl. ennek a YouTubernek a tippjeit, hogyan használja fel az utolsó cseppig a sminkcuccokat, természetesen még a lejárati idő előtt.

 

Újítsd meg az arcápolási rutinodat

Fontos, hogy a bőröd egészséges és tiszta legyen. Az arctisztító kendőket viszont inkább kerüld! Bár kétségtelenül kényelmesek, a legtöbb nem biológiailag lebomló anyagból készül, és veszélyes hulladéknak számít! Fordulj inkább a modern megoldások felé, próbáld ki valamelyik arctisztítót, amely eltávolítja a szennyeződéseket, a sminkmaradványokat.

Ufó lopakodott a táskámba

Ufó-meg-fiatal-hölgy, Kép: foreo
Kép: foreo

Kilencven másodperc alatt Sophia Lorent varázsolok belőled – ígérte egy kedves hölgy, amikor arra kért, teszteljem egy új szépségápoló berendezésüket.  Zűrös, pörgős egy újságíró élete, kevés időm marad a kozmetikusra, az arcápolásra, gondoltam, kipróbálom, hiszen nem jelenhetek meg sehol nyúzott arccal. Jött is az alkalom, egy kétnapos sajtóesemény Szentgotthárdon és Stájerországban. Sok remek programunk volt, és nekem mindenütt toppon kellett lennem – mindezt kevés és könnyű csomaggal. Sok külföldi forgatás után ebben már rutinom van…

Vegyél vissza a samponból

Milyen gyakran mosol hajat? Ha hetente négyszer vagy akár többször is, akkor az sok, mivel ettől csökkenhet a hajad természetes olajtartalma, samponmaradványok is maradhatnak benne, ráadásul szárazabbá is válhat. Heti maximum két-háromszori hajmosás elegendő lehet. A köztes időszakban használj száraz sampont, ha túl zsírosnak érzed a loboncodat. A hajmosások számának csökkentésével nemcsak samponból kell kevesebb, de vizet és áramot is spórolhatsz.

Zölden a fehér fogakért

Átlagosan négy-öt műanyag fogkefét használunk el évente. Ezt összeadva, hatalmas műanyag mennyiségű hulladék keletkezik csak fogkefékből.  Ezzel szemben az elektromos változatoknál elég csak a fejet cserélni, azt is sokkal ritkábban. Keresd a hosszan tartó, elem nélküli készülékeket, amelyek egy USB töltéssel 365 napig működik!

4 dolog, amit biztosan nem tudtál a fogmosásról!

Mossunk-fogat, Kép: foreo
Kép: foreo

Nem túl izgi téma a fogmosás, valószínűleg nem is sokat járatjuk rajta az agyunkat, hiszen csak felkeléskor és lefekvéskor van vele dolgunk. Azonban az egyszerűnek tűnő rutin valójában nagyon is fontos része életünknek; jóval több funkciója van, mint hogy szép lesz tőle a mosolyunk! Ideje megismerkedni néhány fogápolással kapcsolatos tippel, amitől még ragyogóbb lehet a mosolyunk.

Zárd el a csapot

Régi, de örökérvényű tanács: fogmosás, arcmosás vagy bármely mosdó körüli tevékenység közben zárd el a csapot és csak akkor nyisd újra, ha szükséges. A következő tusolásnál figyeld meg, mennyi időt töltesz valójában a zuhany alatt. Egy-két perccel rövidebb tusolással máris 15 – 30 liter vizet spórolhatsz meg!

 

Legyél tudatos vásárló

Ismerd meg a termékeken lévő szimbólumokat; legyen az állatkísérletek, vagy újrahasznosított csomagolás, hogy tudd, mit veszel.

Olvasd el az adott termék összetevőit, hogy tudd, mit használsz. Igen, ezek a listák hosszúnak és bonyolultnak tűnhetnek, de érdemes ismerned a legfontosabb káros adalékanyagokat. Amiket kerülj: parabének, nátrium-lauril szulfát, műanyag mikrogyöngyök, ftalátok, mesterséges színek és kémiai tartósítószerek. Ezek közül sok a bőrt irritáló, rákkeltő, hormonháztartást felborító vagy éppen környezetre ártalmas összetevő. Légy gyanakvó és tudatos egyben!

Láthatod, kis zöld lépésekkel igazán sokat tehetsz magadért és a Földért!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Eldorádó!!! Frontmentes hétvége jön!

Végre azt mondhatjuk, hogy nem érkezik front a hétvégén! Sőt, napos lesz az idő! Gyerünk kirándulni, sétálni,…

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…
1 / 1 506

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!