Facebook hozzászólás
1 605

SZALAGOS VAGY CSÖRÖGE?

Itt az elronthatatlan farsangi fánkok receptje

Ha máskor nem, legalább farsang idején próbálkozzunk meg a fánksütéssel! A paletta igen széles, alig lehet választani közülük, mi most a szalagos fánk és a csöröge fánk receptjével szeretnénk kedvet csinálni a farsangi finomságokhoz.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

3 db tojássárgája

5 dkg vaj vagy margarin

2 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg élesztő

1 dl tej

1 dl tejföl

1 evőkanál rum

1 csipet só

Elkészítés:

A szalagos fánkhoz hasonlóan az élesztőt kis cukorral a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hasonlóan rugalmas tésztát kell kapnunk, mint az előbbinél. Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük. Ha kétszeresére kelt, 3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval. Legtöbbször rombusz alakra vágják, s közepén ejtett metszésbe áthúzzák az egyik sarkát, de éljük ki kreativitásunkat, kössünk belőle masnit vagy bármilyen vágjunk bármilyen formát. Forró olajban süssük ki, de vigyázzunk, nagyon hamar megsül, nehogy odaégjen. Csepegtessük le a csörögefánkokat, hintsük meg porcukorral, s kínáljuk barack lekvárral![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből

Mandula, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!    





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!