Keresik az ország legjobb cukormentes finomságát
Meghirdették Magyarország Cukormentes Tortájának viadalát. Az összecsapásra a cukrászdák június 15-éig jelentkezhetnek alkotásaikkal. A tortákat 2016-ban is az akkreditált laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. vizsgálja, és ezúttal a nyertes cukrászda TOP-Higiénia minősítést is kap ajándékba.
Immár ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt – jelentett be Erős Antónia televíziós műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett vetélkedő célja nem csupán a cukormentes receptek és technológiák bevezetése a magyar cukrászatokba, hanem a figyelem felhívása az egészséges életmód fontosságára!
A verseny nyílt, olyan cukrászok is pályázhatnak, akik nem ipartestületi tagok. A nyertes torta lesz a 2016. évi Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese, amelyet elsőként augusztus 20-án kóstolhat meg a nagyközönség.
Az idén első alkalommal az Egy Csepp Tortája verseny szervezésébe és szakmai koordinálásába bekapcsolódott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is. A sajtótájékoztatón Pleva György, a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy júliustól az egész Európai Unióban, így Magyarországon is megszűnik a diabetikus élelmiszer fogalma. Ez a termékkör tehát eltűnik az élelmiszerüzletek polcairól, a vásárlóknak a cukormentes, csökkentett cukortartalmú és ehhez hasonló jelzőkkel ellátott élelmiszereket kell keresniük.
A verseny meghirdetésén Vadon Jani, Maultner Zsófia és Jókúti András vidám hangulatban készítettek édességeket. Erős Antónia és Szellő István pedig bemutatták az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjait a Belevalók elnevezésű óvodai oktatóprogramtól a Családi Egészségnapon át a Cseppont Patikahetekig.
Hozzászólás zárolva.