Konyhai trükkök, amik megkönnyítik az életedet
Senki sem születik úgy, hogy minden konyhai tipp, trükk vagy praktika a kisujjában van, és sokan nem is olyan szerencsések, hogy ezeket az édesanyjuktól, nagyanyjuktól leshetnék el. Segítünk!
-
A méz az édesítő szerepén kívül kiválóan alkalmas pácok alapjául is. A mézet tartalmazó pácoktól a szárnyasok bőre csodásan ropogósra sül.
- Az elsózott étel megmentője néhány szem felkockázott burgonya lesz, amit ha belefőzöl az ételbe, magába szívja a felesleges sót. Ha puhára főtt a krumpli, dobd ki az ételből.
- A krumpli szereti a sót, a főni tett krumplit ezért erősebben kell sózni, mint egyéb köreteket.
- Fagyasztott halat érdemes tejbe téve felolvasztani, sokkal jobb ízű lesz, mintha magától hagynánk felolvadni.
- A bejgli tölteléket csak hidegen szabad a tésztára kenni, különben kireped tőle a bejgli. Legcélszerűbb úgy eljárni, hogy a felkent töltelék olyan vastag legyen, mint a tészta, mire épp kenjük.
- Ha cukrozott gyümölcsöt használunk egy süteménybe, előzőleg forgassuk porcukorba, így nem ragadnak össze a kész süteményben.
- Friss gyümölcsöt téve a sütibe pedig a darabokat lisztbe forgassuk, hogy ne süllyedjenek le a sütemény aljára.
- Ha a diótöltelék túl lágyra sikerült, adjunk hozzá keksz morzsát, de zsemlemorzsa is megteszi, csak akkor fűszerezzük bátrabban a diót.
- Ha túl csípősre sikerült az étel, tegyünk bele egészben egy meghámozott almát.
- A zöldségek főzővizébe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, ettől azok gyönyörűen megőrzik üde színüket.
- A burgonyát pedig hideg vízben kezdjük el főzni.
- A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.
Hozzászólás zárolva.