IDÉNYLEVES
Medvehagymás burgonyakrémleves
Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémlevest kívánok és készítek. Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni… és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni. Ezekkel a szavakkal ajánlotta új kedvencét Steffel Csaba.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 cs. medvehagyma
- 15 dkg csemegeuborka
- 2 dl tejszín
- 1 ek kristálycukor
- fehérbors
- só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, bő 1 liter vízben feltesszük főzni, sóval és fehérborssal ízesítjük. Közben kis kockákra vágjuk a csemegeuborkát, a medvehagymát durvára aprítjuk, és az utolsó 5 percben a burgonyához adjuk. Amikor a burgonya jó puhára főtt, egy botmixer segítségével szép simára turmixoljuk, majd a tűzre visszatéve, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanál cukrot, összeforraljuk, forrón tálaljuk; betétnek levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, de akár szalonnapörcöt is kínálhatunk. Ehhez kíván jó étvágyat Steffel Csaba.
Vasi pecsenye hagymás, magos burgonyával
Vasi pecsenye hagymás, magos burgonyával
A napokban valahol, szóba került a vasi pecsenye… No, több se kellet nekem…, igaz, tarja helyett hosszúkarajból készítettem, de ettől még nem lett “rosszabb” és talán kicsit könnyebben, gyorsabban is készült el. Köretnek burgonyát pirítottam, jó sok hagymával, és ha már vasi, akkor egy kis tökmagot is szórtam közé, mellé pedig egy szlovén ihletésű uborkasalátát dobtam össze. JA! …és mivel a szalonna még semmit nem rontott el, egy egész keveset pirítottam hozzá – árulta el Steffel Csaba.
Hozzászólás zárolva.