4 melles szuper jó recept- zöldségekkel
A tavaszi, vitaminokban és tápanyagokban gazdag ételek netovábbja, amikor könnyű szárnyasokat egészséges zöldséggel társítunk.Négy kitűnő receptet kínálunk!
Metélőhagymás-túrós rántott csirkemell Hozzávalók: 6 kicsontozott csirkemellszelet, 30 deka juhtúró, 3 szál metélőhagyma, 1 negyed piros kaliforniai paprika, ízlés szerint só, őrölt bors, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: a juhtúrót összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával, belereszeljük a paprikát, és jól összedolgozzuk. A csirkemellszeleteken zsebeket vágunk, és megtöltjük a hagymás-paprikás túróval, majd a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzzük. A húst bepanírozzuk, és forró olajban mindkét oldalán megsütjük. Tavaszi salátával vagy párolt zöldségkörettel tálaljuk.
Sült csirkemellszeletek eperkörítéssel
Hozzávalók: 6 szelet kicsontozott csirkemell, 20 deka földieper, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint borecet, só, őrölt bors.
Elkészítése: a csirkemelleket kissé megborsozzuk, majd mustáros-mézes pácba tesszük két óra hosszára. Utána az olívaolajon mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajhoz adunk egy kevés mézet, és 1-2 percre rátesszük a félbevágott epreket, majd ráöntünk egy pici borecetet. Végül a tálra helyezett sült hússzeletekre öntjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008/02. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.