A brit Team Whole Grain ételművész 5 receptje-képekkel
Recept-összeállításunkban könnyedén, gyorsan elkészíthető, a gyermekek és táplálkozástudományi szakértők elvárásainak megfelelő ételkülönlegességek leírásai olvashatók.
Elkészítés:
1. Melegítse elő 200 fokra a sütőt.
2. A tepsibe tegyen le egy 20*25 centis sütőpapírt.
3. Tegye egy keverőtálba a gabonapelyhet, adja hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalványokat, a cukrot és az apróra vágott almát. Keverje el jól.
4. Adja hozzá a felvert tojást, az olajat és a tejet, majd újra keverje el jól.
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesse el, a tetejére hintsen még egy kevés gabonapelyhet, és finoman nyomkodja bele.
6. 25 percig süsse, amíg aranyszínű lesz. Hagyja kihűlni.
7. Szórja meg porcukorral, majd szeletelje fel 10 részre.
Almás kebab
Hozzávalók (8 adag):
3 nagy alma
115g CHEERIOS gabonapehely
100g cukor a karamellhez
8 bambusznyárs
Elkészítés
1. Egy éjszakára áztassa be a nyársakat hideg vízbe, nehogy megégjenek sütés közben.
2. Vágja nyolc részre az almákat, távolítsa el a magházat (24 szeletre lesz szükség).
3. Mindegyik nyársra húzzon fel 3-3 almaszeletet.
4. Melegítse elő a serpenyőt két percig, és forgassa meg rajta az almanyársakat.
5. Egy kis serpenyőben közepes lángon karamellizálja a cukrot.
6. Mártogassa bele az almanyársakat a karamellbe, majd gyorsan forgassa meg a tálba öntött gabonapehelybe.
Almás álom
Hozzávalók (4 adag):
300g zsírszegény görög joghurt
85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone)
2 lime kicsavart leve
45g CHEERIOS
2 ek. porcukor
125g málna
Elkészítés:
1. Tegye a joghurtot, a krémsajtot, a lime levét egy tálba, és alaposan keverje el.
2. Finoman keverje hozzá a gabonapehelyhez és a porcukorhoz, és adagolja 2 pohárba.
3. Mindegyiket díszítse málnával.
Hozzászólás zárolva.