Facebook hozzászólás
226

A brit Team Whole Grain ételművész 5 receptje-képekkel

Recept-összeállításunkban könnyedén, gyorsan elkészíthető, a gyermekek és táplálkozástudományi szakértők elvárásainak megfelelő ételkülönlegességek leírásai olvashatók.

Pehelyszív

Hozzávalók (6 adag):
360g fehér csokoládé
30g NESQUIK gabonapehely
30g CHEERIOS gabonapehely
3 eper (hosszában felezve)
A dekorációhoz további gabonapehely (nyalókánként 26 szem)
Elkészítés:
1. A fehér csokoládét törje apróra, és melegítse folyékonyra.
2. Felezze el az így kapott folyékony csokoládét 2 tálba, az egyikhez adja hozzá a NESQUIK, a másikhoz a CHEERIOS pelyheket, és jól keverje el.
3. Egy kanál segítségével formázzon belőlük szív alakot sütőpapíron, és szúrja bele a hurkapálcát.
4. Amíg még nem dermed meg a csokoládé, dekorálja gabonapehellyel a külső részét, középre pedig tegyen rá egy-egy félbevágott epret.
5. 10 perc alatt megdermed a csokoládé, ezután könnyen lehúzhatja róla a sütőpapírt.
6. Egy üvegpohárba szórjon gabonapelyheket, és ebbe szúrja bele a pehelyszívet.

Pehelybárányok

Hozzávalók (6 adag):
40g vaj
20 nagy mályvacukor
160g CHEERIOS gabonapehely
40g kókuszreszelék
6 szem piros szőlő
50g mazsola
24 szem fekete ribizli
50g fehér csokoládé
Elkészítés:
1. A vajat és a mályvacukrot tegye egy tálba, és melegítse folyékonyra.
2. Adja hozzá a CHEERIOS gabonapelyheket.
3. Két kanál segítségével készítse el a báránykák testét (6 darabot), jól nyomja össze a kanálnyi adagokat. Tegye sütőpapírra, szórja meg kókuszreszelékkel.
4. Készítse el a bárányok lábát (24 darabra lesz szükség): felezett fogpiszkálóra húzza fel a mazsolaszemeket.
5. A testekbe szúrja bele a lábakat, állítsa fel őket, és fej helyére tegyen szőlőszemeket.
6. A fehér csokoládét törje apróra, melegítse folyékonyra.
7. Az olvadt csokoládéból tegyen 2-2 pöttyöt a szőlőszemekre, ehhez rögzítse a fekete ribizlit szemgolyók gyanánt. Ugyanígy tegyen a fülekkel.
8. Tálalja zöld tányéron.

Bogyósgyümölcs szelet

Hozzávalók (10 szelethez):
140g CHEERIOS gabonapehely
115g teljes kiőrlésű liszt
2 ek. sütőpor
85g szárított cseresznye és bogyósgyümölcs keverék
2 ek. cukor
1 közepes alma, apróra vágva
150 ml tej
1 közepes, felvert tojás
3 ek. olívaolaj
ízlés szerint porcukor





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!