KÖNNYŰ PERCEK
A világ legegyszerűbb zöldbablevese
Előfordul, hogy az embernek nincs ideje semmire, de annyira jól esne valami finomság. Ebben az „össze-vissza időjárásban” pedig egyenesen kívánom a nem túl tartalmas, de azért lelket átmelengető, jó kis levest. Megtaláltam az egyik kedvencemet. Friss zöldbab még nincs, de bizalommal: arccal a mélyhűtő felé, barátaim!
Hozzávalók:
- 50-60 dkg zöldbab
- 2 ek olaj vaj vagy 3 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kisfej hagyma apróra vágva vagy lereszelve
- ízlés szerint paprika
- 1 ek tejföl
- 1 cs petrezselyem
- pici ecet
- pici cukor
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Tegyük a zöldbabot kb. másfél liter sós vízbe, és főzzük puhára. Rántsuk be egy hagymás-paprikás rántással, és főzzük együtt mondjuk még 10 percig. Apróra vágott petrussal, pici ecettel, ha kell cukorral, és a kanál tejföllel ízesítjük. Jó étvágyat!
Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte bztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.
Hozzászólás zárolva.