Facebook hozzászólás
130

Almás palacsinták – pongyolában és pucéran!

Gyermekkorom egyik kedvenc vacsorája volt az „alma pongyolában” és az almás palacsinta. Isteni finom, laktató és tápláló! Kevesebb is elég a szokásos adagnál.

Nem kell sokat készíteni, mert tápláló és laktató. Így aztán gyorsan elkészíthető akár ebédre, egy tartalmas leves után, akár vacsorára önálló fogásként, tea, tej, vagy kakaó mellé.

1.) "Alma pongyolában"

Hozzávalók: (4 főre)

3 tojás

Fél liter tej

1 dl. víz

Kb. 30-40 dkg lisz

Fél kiló alma

1 csapott evőkanál cukor

1 mokkáskanálnyi só

Olaj a kisütéshez

Fahéjas porcukor a kész csemege megszórásához

Elkészítés:

Az almákat egészben megtisztítjuk, magházát kiszúrjuk, vagy ügyesen kivágjuk a közepéből, úgy hogy az alma egyben maradjon. Majd felszeleteljük az almát kb. fél centi vastag karikákra.

A többi hozzávalóból sűrű palacsintát készítünk, egy magas lábasban bőséges olajat hevítünk.

Az almaszeleteket előbb lisztben megforgatjuk, majd a sűrű palacsintatésztába merítjük, és a forró olajban kisütjük. Sütés után a egy külön tálra terített törlőpapíron lecsepegtetjük a felesleges olajat, majd tálra rendezzük a kész csemegét és őrölt fahéjjal összekevert porcukorral meghintjük.

2.) Almás palacsinta

Hozzávalók: 4 főre

3 tojás

0,5 l. tej

30 dkg liszt

1 evőkanál cukor

4 szem alma

Kevés őrölt fahéj

Olaj a kisütéshez

Porcukor a megszóráshoz.

Elkészítés:

A tejből, tojásból, lisztből, cukorból kb. tejföl sűrűségű palacsintatésztát készítünk. Az almákat megtisztítjuk, és azon frissiben (hogy ne barnuljon meg) a palacsintatésztába reszeljük. Ízesítjük őrölt fahéjjal, majd az átlagosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Azon melegében porcukorral megszórjuk és feltekerjük. Tálra rendezzük, és már tálalhatjuk is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!