VIDÁM DESSZERT
Babapiskóta-torta banánnal
Szeretem a gyümölcsös édességeket, de ilyenkor, télen igen nehéz egy jó kis „idénysütiset” választani. Ekkor jutott eszembe ez a banános csoda. Állítólag spanyol eredetű. Ha ez igaz, külön örülök neki, hiszen itt, a tél végén igazán jól esik egy kis mediterrán hangulat. A barátnőid szája pedig tárva marad!
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 3 banán felkarikázva
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- reszelt csoki a díszítéshez
Elkészítés:
Vegyünk egy lapos jénait, és tegyünk egymás mellé babapiskótákat, amiket előtte langyos, édes tejben. Verjük a cukorral kemény habbá a tejszínt, majd vastagon kenjük be vele a piskótákat. Fedjük be banánkarikákkal az egészet. Ezeket a rétegeket addig folytatjuk, amíg minden alkatrész el nem fogy, a lényeg, hogy a tetején tejszínhab legyen. Szórjuk meg a reszelt csokival, és tegyük legalább három órára hűtőbe.
Kínáljunk hozzá egy kis furmintot, hiszen februárban a furmintot ünnepeljük! Jó étvágyat!
Egyszerű spanyol mandulás sütemény
Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. A férjem imádja!
Hozzászólás zárolva.