HARMÓNIA ÉS EGYENSÚLY DÉL-KOREÁBÓL
Bibimbap: vicces nyelvtörő helyett remek recept
A „bibim” annyit tesz, hogy összekeverünk bizonyos hozzávalókat, míg a bap főnév jelentése: rizs. Ez a recept tehát nem más, mint zöldségek vegyítése rizzsel, erjedt mártásokkal és hússal , ezek kombinációja pedig harmóniához vezet. Yehun, a recept írója Dél-Koreából érkezett Pécsre, az orvosira. Azt mondja, az ottaniak szerint ahogy az ember szájába vesz egy kanálnyi bibimbapot, a bennük lévő keserűség és megbántottság elillan! Ez a recept is szerepel az 50 étel a nagyvilágból című kötetből, amit a Pécsi Tudományegyetem adott ki, és aminek menüjét az ott tanuló külföldi diákok állították össze. Jó étvágyat!
50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem szenzációs szakácskönyve. Csakhogy ez nem egy egyszerű receptes kötet, hanem ablak a világra a mintegy 100 országból Pécsre érkezett 4500 diák szemével. Nemcsak a könyv, az ételek is óriási sikert arattak a sajtóbemutatón. A receptgyűjtemény fogásaiból Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata főzött ízelítőt, amihez a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.
[/bs-text][/vc_column][/vc_row]
Borajánló: Zenit 2018
Igazi illat- és ízbomba a PTE kutatóintézetének ez a bora. Egy kicsit van benne a níló viaszvirág és liliom bódító illatából, az egzotikus gyümölcsök (maracuja, ananász) és a frissen reszelt narancshéj élénk zamatából, és a virágzó körtefák élénk zamatából is. Kitűnő párosítás egy olyan ételhez, ami ennyi, lazán kevert összetevőből áll. Ezt a bor ajánlják a PTE Sőlészeti és Borászati kutatóintézetének munkatársai Yehun bibimbapjához! Egészségünkre!
70 éves a világ egyik legizgibb bankja
Aki azt hiszi, hogy egy génbank petricsészék, lombikok halmaza egy trezorként is szolgáló hűtőszekrényben, az nagyon téved. Legalábbis Pécsett, az egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében biztosan nincs így. A világ hatodik legnagyobb szőlőgénbankjából pedig díjnyertes borokat is kóstolhatunk.
Hozzászólás zárolva.