Csicseri borsó saláta
Íme egy egyszerű és gyors recept, hogy megkóstolhassuk ezt a csodanövényt!… Ráadásul ideális vendégváró például, hiszen kötelező jó előre elkészíteni!
A csicseri borsó rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, és növényi fehérjékben. Segít megelőzni a potencia zavarokat és erősíti a férfiasságot, kiváló hasmenés ellen, por alakban sebfertőtlenítő és gyógyítja a furunkulust.
Hozzávalók:
1 doboz (kb. 400 gr.) zöldhüvelyű zöldbab konzerv
1 doboz (kb. 400 gr.) csicseri borsó konzerv
1 doboz (kb. 400 gr.) vörösbab konzerv
1 doboz (kb. 400 gr.) szemes kukorica konzerv
1 közepes fej vöröshagyma vékony karikákra szeletelve
1 zöld paprika vékony csíkokra szeletelve
Fél bögre zöld, magozott olívabogyó, feldarabolva
Fél bögre fekete olívabogyó feldarabolva (fakultatív)
Vinaigrette öntethez:
Fél bögre (kb. 125 ml) oliva olaj
Negyed bögre (kb. 65 ml.) fehérbor ecet
Egyharmad bögre (kb. 74 gr.) cukor
Másfél kávéskanál (kb. 7 gr.) só
Negyed kávéskanál (kb. 1 gr.) bors
Negyed kávéskanál (kb. 1 gr.) mustármagpor
Nyolcad kávéskanál (kb. 2 gr.) őrölt cayenne bors
Elkészítés:
Keverjük össze a zöldségféléket, a hagymát, a paprikát és az oliva bogyókat egy megfelelő méretű nagy tálban.
Keverjük össze alaposan a vinaigrette öntet alkotóit egy másik, kisebb tálban, majd öntsük a zöldségekre.
Majd tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, hogy jól összeérjenek, marinálódjanak a zöldségek az öntettel.
Hozzászólás zárolva.