Facebook hozzászólás
258

Egyszerű, finom epres Charlotte torta

Egyik olvasónk egy nagyon egyszerű, finom és mutatós tortát küldött be nekünk. Annyira jól néz ki a képen, hogy mi is elkészítjük…Próbáljátok ki, és ha tetszik szavazzatok rá!  

Epres Charlotte torta:

Elkészítés:

  • Szokott módon 6 tojásból piskótát sütünk. Még melegen konyharuhába csavarjuk. Mikor kihűlt eperlekvárral megtöltöm.
  • Kb, 2 órán keresztül állni hagyom (különben a lekvár kifolyik a szeletelésnél). Közben elkészítem a túrós epres tölteléket.

    Töltelék:
  • 50dkg túró, 20 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, kb. 30 dkg eper, 2-3 dl felvert tejszín (én a hulalát vagy a habmestert szoktam használni) és fél citrom leve.
  • A margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a túrót, a citrom levét, a felvert tejszínt és az apróra vágott epret.
  • A pikatótekercset felszeletelem és kibélelek vele egy nagy tálat, beleteszem a túrós epres tölteléket és a tetejére is piskótatekercset teszek.
  • Hűtőben tároljuk kb 2-3 órán keresztül. Majd tálcára teszem, úgy, hogy a tálból kifordítom.

    Jó étvágyat kíván Kati!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!