Facebook hozzászólás
289

Erre az ínyencfalatra a kánikulában sem mondhatsz nemet

Következő receptünk nem igazán kánikulában fogyasztandó, de tény, hogy akkor is nehéz nemet mondani rá. Próbálja ki Ön is, nem fogja megbánni!

Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel.

Forrás: Wikipédia

Hozzávalók:

4 szelet, egyenként 18-20 dkg borjúszűz

4 szelet, egyenként 7 dkg libamájszelet,

4 fej gomba,

1 fej vöröshagyma,

2 db paprika,

2 db paradicsom,

2 db fűszerpaprika,

1 doboz tejföl,

liszt,

1,5 dl tejszín,

só, étolaj,

friss kapor

Elkészítése:

A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából kevés zsiradékon pörköltalapot készítünk. Miután megfőtt, ízlés szerint sózzuk, tejföllel, tejszínnel és liszttel behabarjuk, majd friss kaprot adunk hozzá.

A steakeket, a libamájat és a megtisztított gombafejeket sózzuk, és kevés zsiradékon pirosra sütjük.
A kész steakre rárakjuk a libamájszeleteket és a megsütött gombafejet, leöntjük a paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!