Facebook hozzászólás
195

Ezzel a recepttel készülnek a húsimádók a bikiniszezonra!

A húsevőknek nem kell magukat sanyargatni, ha fel akarunk készülni a bikiniszezonra, a következő receptünk nekik is fogukra való lesz és nemcsak ízletes, hanem gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Pestós bélszínsaláta

Hozzávalók:

15 deka bélszín,

3 nagy fej csiperkegomba,

2 cső kápiapaprika,

2×1 evőkanál olívaolaj,

15 deka pennetészta.

A pestóhoz:

egy csokor friss bazsalikom,

2 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál tökmag,

1 evőkanál olívaolaj,

egy fél citrom leve.

Elkészítése:

 

A paprikákat erős láng fölött, kis olívaolajon égesd feketére, ezután hideg víz alatt kapargasd le a héját. Vagdosd fel a húsát kisebb darabokra.
A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, és kevés olajon párold puhára. Vedd ki a serpenyőből a gombát, és a kockára vágott bélszínt pirítsd meg mindkét oldalán ugyanabban az olajban. Ha közepesen átsütve szereted, akkor kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának.

A tésztát lobogva forró, sós vízben egy evőkanál olajjal főzd al dente állagúra, majd szűrd le. A pesto hozzávalóit turmixgéppel pürésítsd. Ha szükséges, fűszerezd sóval, borssal. Állítsd össze a salátát: a kifőtt pennét tedd egy öblös tálba, szórd meg a sültpaprika-darabkákkal, kanalazd rá a megpirított gombát. Forgasd össze, locsold meg a pestóval, és fektesd rá a hússzeleteket. Melegen is, hidegen is jó.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!