A SÖRSZÖVETSÉG RECEPTJE!
Füstben lebegtetett gomba
Különleges étel-sör párosításokat mutattak be a Magyar Sörgyártók Szövetségének adventi estéjén! Íme, ezek közül az egyik, amivel bebizonyíthatjuk a családnak, a barátainknak, hogy a kitűnő magyar prémiumsöröknek is ott a helye a karácsonyi asztalon! Egészségünkre!
A nagy méretű gombafejeket héjukban, mosás nélkül kezdjük el sütni! Mindössze annyi a dolgunk, hogy fejjel lefelé egy sütőlapra tesszük a gombákat, és 80-90 Celsius fokos sütőben készítjük addig, amíg elkezd „könnyezni”, és a zöldség a pereméig megtelik az ínycsiklandó lével.
Mit igyunk hozzá?
Gyümölcsös illatú, világos belga apátsági sört
Extra tipp:
Ha igazán komplex ízt szeretnénk a sörünkkel, akkor a kalap közepére nyomjunk egy mogyorónyi krémsajtot!
Forradalom söpör a magyar sörpiacon
Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok” megelégelték az olcsó, nagyipari söröket, és otthon, a konyhában hozzáfogtak a házi sörfőzésnek. Ennek nyomán ma legalább 10 olyan sör készül Magyarországon, amelyik a világ minden táján megállná a helyét. Ez mindössze az elmúlt 3-4 esztendő eredménye. Na, ezt hívja magyar sörforradalomnak a HUBA – Hungarian Beer Academy munkatársa, Simonfai Balázs sörfőző mester. Kukkantsunk bele abba a különleges világba, ami még sok hazai sörkedvelő előtt is ismeretlen.
Hozzászólás zárolva.