Gyerekeknek: sárgabarack kakaós grízágyon
Nassolni, rágcsálni minden gyerek imád, persze nem mindegy, hogy mit. Az aszalt gyümölcsök tökéletesek arra, hogy az értékes, egészséges dolgokat válasszák. Ez a recept alkalmas arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az aszalt gyümölcsöt. És persze igazán finom, nem csak a gyümölcs miatt!
Hozzávalók
● 6 deci tej
● 10 deka búzadara
● 1 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
● 2 evőkanál kristálycukor
● 75 deka aszalt sárgabarack
● 3 tojás
● vaj a tűzálló tál kivajazásához
● porcukor a szóráshoz
● csipetnyi só
Elkészítése
Az aszalt barackot egy éjszakára vízbe áztatjuk. A tejet feltesszük főni, de még mielőtt felforrna, hozzáadjuk a grízt, a kakaót, a cukrot és a sót. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Amikor kész, hagyjuk hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kézi habverővel habosra verjük, és a kihűlt grízhez keverjük. A fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan a grízmasszába forgatjuk, majd az egészet kivajazott tűzálló tálba öntjük. Az aszalt, beáztatott sárgabarackokat lecsöpögtetjük, és a gríz tetejére ültetjük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd ízlés szerint porcukorral díszítjük. (Forrás: Demcsák Zsuzsa: Konyha, tündérek)
● Ez a recept másféle aszalt gyümölccsel is finom. Akár vegyesen is!
● A legtöbb desszertre befejezésképpen porcukrot szórunk.
Az Életforma Shopban cukoradagolók és cukorszórók között válogathatsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.