Gyors csokoládés sütemények
Az istenek eledelének nevezett kakaóbabból készült italok és ételek reneszánszukat élik. Leginkább közérzetjavító és hangulatjavító hatása ismeretes számunkra, de számos más tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani.
Elkészítése:
Megolvasztjuk az apróra vágott csokit és a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a narancslevet és a langyos vajas csokit. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzákeverjük a tésztához. A masszát belekanalazzuk a muffinformákba, amelyeket szabadon rárakunk a sütőlapra. 175 fokon kb. 25 percig sütjük. (Csepy Denisa receptje)
Chocolate-chip cookies
Hozzávalók:
170 g puha vaj, 165 g barna kristálycukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 210 g finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 tábla főzőcsoki
Elkészítése:
A vajat összekeverem a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral. A liszthez hozzáadom a sütőport és a sót, és ezt lassanként beledolgozom a vajas masszába. A csokit öszszevágom kis kockákra, és ezt is hozzáadom. Sűrűbb masszát kapok, amelyet kanállal a sütőlapra rakok. Sütőpapíron 190 foknál 8-10 percig sütöm.
Csokigolyócskák
Hozzávalók:
22,5 dkg piskóta, 10 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg margarin, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából kb. 30 golyót formálunk, melyeket az elkészített csokoládéba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Évjáratos csokoládék
Ma már a jó minőségű csokoládék egy részénél is megkülönböztetnek évjáratokat, és ugyanúgy léteznek csokoládékóstoló szakemberek is, mint ahogyan borkóstolók. A meghatározó elemek: az egyedi receptúra, a termőhely megnevezése és az évjárat. Keserű csokoládé esetében hat-hét markánsan megkülönböztethető fajtáról szoktak beszélni.
Forrás: www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.