Facebook hozzászólás
237

Gyors csokoládés sütemények

Az istenek eledelének nevezett kakaóbabból készült italok és ételek reneszánszukat élik. Leginkább közérzetjavító és hangulatjavító hatása ismeretes számunkra, de számos más tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani.

Elkészítése:

Megolvasztjuk az apróra vágott csokit és a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a narancslevet és a langyos vajas csokit. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzákeverjük a tésztához. A masszát belekanalazzuk a muffinformákba, amelyeket szabadon rárakunk a sütőlapra. 175 fokon kb. 25 percig sütjük. (Csepy Denisa receptje)

Chocolate-chip cookies

Hozzávalók:

170 g puha vaj, 165 g barna kristálycukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 210 g finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 tábla főzőcsoki

Elkészítése:

A vajat összekeverem a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral. A liszthez hozzáadom a sütőport és a sót, és ezt lassanként beledolgozom a vajas masszába. A csokit öszszevágom kis kockákra, és ezt is hozzáadom. Sűrűbb masszát kapok, amelyet kanállal a sütőlapra rakok. Sütőpapíron 190 foknál 8-10 percig sütöm.

Csokigolyócskák

Hozzávalók:

22,5 dkg piskóta, 10 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg margarin, 2 evőkanál tortadara, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából kb. 30 golyót formálunk, melyeket az elkészített csokoládéba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Évjáratos csokoládék

Ma már a jó minőségű csokoládék egy részénél is megkülönböztetnek évjáratokat, és ugyanúgy léteznek csokoládékóstoló szakemberek is, mint ahogyan borkóstolók. A meghatározó elemek: az egyedi receptúra, a termőhely megnevezése és az évjárat. Keserű csokoládé esetében hat-hét markánsan megkülönböztethető fajtáról szoktak beszélni.

Forrás: www.ujszo.com





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!