Facebook hozzászólás
168

Gyors falatok-váratlan vendégeknek

Váratlan vendégek érkeznek, vagy csak reggel tudta meg? Semmi pánik, segítünk néhány gyors falat elkészítésével. Az obligát ropi, sós mogyoró, készen kapható hasék és egyéb „nagyüzemi” készítmény helyett íme néhány tipp, ami előre elkészíthető, könnyen tálalható,  és van amihez kés-villa sem kell, elég a kistányér.

 

1.) Koktél capriciosa

Olasz előétel a paradicsom mozarella sajttal, bazsalikommal, olíva olajjal. Ennek vendégváró változata a következő:

Hozzávalók: Koktél paradicsom (egy főre 3-4 darab), ugyanannyi apró mozarella sajt, friss bazsalikom, olívaolaj.

Elkészítés: A koktél paradicsomok közepét eltávolítjuk, s a helyére 1-1 kis mozarella sajtot tömünk. A megtöltött paradicsomokat tálba tesszük alaposan megszórjuk friss bazsalikommal s leöntjük annyi oliva olajjal, hogy mindegyikre jusson. Betesszük a hütőbe 1-2 órára. Mielőtt a vendégek jönnek egy tálra rendezzük a paradicsomokat, mindegyik tetejére teszünk a pácoláshoz használt bazsalikomból, és fogvájót szúrunk belé. Nem szabad előre megsózni, mert a paradicsom levet ereszt! Ki-ki sózza meg magának ízlés szerint.

Tipp: friss kecskesajttal is készíthetjük, azonban bazsalikom helyett például finomra vágott friss kaporral, vagy borssal szórjuk meg a megtöltött paradicsomokat.

2.) Cukkini csónakok

Hozzávalók: 1 főre: 2-3 db. (attól függően hány féle fogást készítünk!) zsenge, kb. 10 cm hosszú cukkini, 2,5 dkg téli szalámi, 2  kis méretű paradicsom, 1-2 dkg. reszelt sajt

Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, félbe vágjuk, középső magházát kikaparjuk, de a végeit meghagyjuk, hogy csónak formájú maradjon. (Nem kell meghámozni!) A téli szalámit ledaráljuk, vagy jó apró darabokra vágjuk, s megtöltjük vele a csónakokat. Tetejét paradicsom szeletekkel takarjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Tepsibe rendezzük, s mikor a vendégek megérkeztek, tesszük majd be a sütőbe. Nem túl erős lángon (max. 180 fokon) megsütjük, (kb. 15-20 perc) tálra tesszük, s máris tálalhatjuk.

Tipp: Ha csak nagyobbacska cukkiniket kapunk (max. arasznyinál ne legyen nagyobb!), semmi baj, de felezzük meg a "csónakokat", s úgy töltsük meg, óvatosan, hogy a nyitott végén ne essen ki a töltelék. (Ha túl nagyok a csónakok, a sütéstől megpuhuló cukkini eltörik, amikor a vendég kézbe veszi.)

3.) Göngyölt virsli

Hozzávalók: (kb. 4-6 főre) 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 5 pár virsli, 1 tojás





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

A hideg 5 jótékony hatása a szervezetre

Amikor véget ér a nyár és beköszönt a hűvös időszak, hajlamosak vagyunk elbújni előle a fűtött, meleg szobában, a…

Az éltető folyadék, avagy elő a szódagépet!

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele elengedhetetlen az emberi test optimális működéséhez. Szervezetünk nagy…
1 / 3 461

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!