EGYSZERŰ, FINCSI EBÉD
Gyors, serpenyős vadászpecsenye
Remek vacsora vagy egy gyors ebéd? Bármelyik lehet. Tetszés szerint variálhatóak az alapanyagok, és tényleg gyorsan készen van. Én jobban szeretem csirkecomb vagy pulykacomb filéből. A tejszín helyett felönthetjük kókusztejjel vagy más növényi „tejföllel”. Max megint meglep bennünket!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé, vagy csirkecomb filé, ujjnyi csíkokra vágva
- 40-50 dkg barna csiperke, darabolva
- 10 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
- 4 dl tejszín
- 1-2 újhagyma vagy póréhagyma
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
- olaj
- só
Elkészítés:
- Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott csirkehúst, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és főzzük 5-8 percet.
- Adjuk hozzá a sonka csíkokat, a gombát, és főzzük még 5 percet. Öntsük fel tejszínnel, keverjük össze, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel. Jól illik hozzá a bagett, vagy a zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Háromsajtos csirkés-gombás pasta
Ez az egyik legjobb tésztaétel , minden benne van amit kedvelek, nem utolsó sorban pedig gyorsan elkészül! Pammer Lívia ajánlja!
Hozzászólás zárolva.