Gyümölcsös étel receptek, képekkel
A nyár az egészséges és finom gyümölcsök szezonja. Miért ne lehetne egy teljes menüt összeállítani, amiben előételtől a desszertig mindenhol a gyümölcsöké a főszerep?
Elkészítése: az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a mézbe, és pár órát állni hagyjuk. Ezután a kacsamelleket egy hegyes és hosszú pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk, és a gyümölccsel megtöltjük. Korianderrel és törött borssal fűszerezzük. A kacsamellet beirdaljuk, serpenyőben kevés vajon elősütjük, majd középmeleg sütőben készre sütjük. Tálaláskor barnamártást és krumplikrokettet adunk hozzá.
Áfonyamousse
Hozzávalók: 40 deka áfonya, 10 deka vaníliapuding, 30 deka cukor, 2 deci vörösbor, 50 deka mascarpone, 30 deka tejszínhab.
Elkészítése: az áfonyát a cukorral és a vörösborral feltesszük főni. Mikor már lekvársűrűségű, hozzákeverjük a pudingport. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Tejszínhabbal lazítjuk.
Szilágyi Eta
Az ételsor a Jardinette vendéglőben készült.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.