Facebook hozzászólás
220

Gyümölcsös étel receptek, képekkel

A nyár az egészséges és finom gyümölcsök szezonja. Miért ne lehetne egy teljes menüt összeállítani, amiben előételtől a desszertig mindenhol a gyümölcsöké a főszerep?

Elkészítése: az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a mézbe, és pár órát állni hagyjuk. Ezután a kacsamelleket egy hegyes és hosszú pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk, és a gyümölccsel megtöltjük. Korianderrel és törött borssal fűszerezzük. A kacsamellet beirdaljuk, serpenyőben kevés vajon elősütjük, majd középmeleg sütőben készre sütjük. Tálaláskor barnamártást és krumplikrokettet adunk hozzá.

 

 

Áfonyamousse

Hozzávalók: 40 deka áfonya, 10 deka vaníliapuding, 30 deka cukor, 2 deci vörösbor, 50 deka mascarpone, 30 deka tejszínhab.

Elkészítése: az áfonyát a cukorral és a vörösborral feltesszük főni. Mikor már lekvársűrűségű, hozzákeverjük a pudingport. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Tejszínhabbal lazítjuk.

Szilágyi Eta

Az ételsor a Jardinette vendéglőben készült.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!