Facebook hozzászólás
188

Habcsók-tündérekkel

A habcsók készítése nálunk karácsony tájékán szinte mindennapos kérés. Fiam kedvenc szórakozása, hogy megszórja a tetejét tortadarával. Tamara lányom viszont rendszeresen céklalével színezi meg az ő habcsókjait, amitől azok púderrózsaszínűvé, igazi csajos csemegévé válnak. A várakozás is, amíg a habcsókok kiszáradnak, izgalmakkal teli, mert ez alatt megtervezhetik, melyik formát ki kapja majd a családban. 

Habcsók

Hozzávalók:
4 tojás fehérje
20 deka porcukor
5 deka étkezési keményítő
egy csipet só

A sütőt 90 fokra melegítem. A tojások fehérjéjét a csipet sóval kemény habbá verem. Közben apránként beleszitálok 15 deka porcukrot. A már kemény habot a porcukorral együtt még
2-3 percig verem. Az elkészült habcsókalapba a maradék porcukorral összekevert étkezési keményítőt beleszitálom, és lyukacsos fakanállal összekeverem.
Az elkészült habot habzsákba teszem, majd lapos tepsibe rakott sütőpapíron olyan formákat kreálok belőle, amiket a gyerekek szeretnének. Nálunk a legmenőbbek a napocska-, a szív- és a kígyóformák, de ez tényleg csak az anyuka kézügyességén múlik.
A sütőben, ha elég vékonyak a habcsókocskák, akkor szikkasztásra elég egy óra, ha viszont vastagabbak lettek, akkor akár három órába is beletelik, amíg kiszáradnak. Nyugodtan ki lehet nyitni a sütő ajtaját, és ujjnyomásos próbával az egyik formán ellenőrizni, hogy szivacsos-e a belseje, vagy már törik, tehát kellőképpen száraz. Az itt leírt adagból nekem általában három tepsi szokott megtelni, ezért légkeveréses 90 fokon szikkasztom egymás felett a habcsókokat. Fantasztikus délutáni falatozás, és kitűnő játék, elsősorban kislányoknak.  

 Forrás: Demcsák Zsuzsa- Konyha, tündérek nemrég megjelent receptkönyvéből

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!