HÚSVÉTRA
Hangulatos mediterrán reggeli
Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket? Ezt kérdezi Pammer Lívia!
Hozzávalók:
- 50 deka liszt
- 3 deka friss élesztő
- fél maréknyi apróra vágott rozmaring
- egy nagy evőkanálnyi olívaolaj
- 1 tk só
- 2,5-2,8 dl víz
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a sót, a rozmaringot az olívaolajat és a langyos vizet, majd lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Körülbelül a duplájára kelesztettem, majd kettévettem a tésztát, és hosszúkás formára igazítottam, letakarva 15 percig pihentettem, majd sütőlemezen előmelegített, gőzös sütőben 190 fokon aranyszínűre sütöttem.
A kenyeret szeletekre vágtam miután kihűlt, és pár csepp olívaolajjal átlocsoltam, sonkát, mozzarellát, rukkolát és illatos paradicsomot kínáltam mellé. A kenyér sótlannak tűnhet, de a sósabb sonka kompenzálja az ízeket. A kenyérből aztán törve, minden másból hozzácsipegetve fogyott el a sok finomság. Szép húsvéti reggeleket kíván Pammer Lívia.
Csipkecsirke húsvétja
Már készülsz a húsvéti ebédhez? Helyes! Ez nálunk is mindig nagy családi buli! Azt tudjuk, hogy idén is a sivatag színei pompáznak az asztalon, és azt is, hogy e színek, tényleg gyönyörűen kiemelik a hagyományos húsvéti étkek élénkségét, frissességét! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.