ŐSZI FINOMSÁG
Házi paradicsomleves zöld igazítással
Ez a megunhatatlan, és viszonylag gyors megoldás, ha levesre vágysz! Ha csak lehet, nem a zacskós lélekmelegítőt keresem én sem, hanem magam készítek egy jó kis krémlevest. Ez tipikusan az a megoldás, amikor egy kis csészébe töltve legalább egy pár percre kikapcsolódhatsz a finom illatokkal eltelve…
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 dkg zsír vagy 1,5 ek olaj
- 2 dkg liszt
- só
- cukor,
- babérlevél
- zöld salátalevelek díszítésként
Elkészítés:
A paradicsomokat cikkekre vágjuk. Fél liter vízzel feltesszük vízzel főni. Amint lejött a héja, turmixgépben vagy botmixerrel áttörjük. Készítünk egy virágos rántást. Adjuk hozzá a paradicsom levét és még egy liter vizet, így szép lassan főzzük még húsz percig. Ezalatt ízlés szerint ízesítjük a sóval, a cukorral, a babérlevéllel. Betétnek adjunk 4 dkg vízben főtt rizst, a tetejét díszítsük pirított kenyérkockával vagy pár, épp kapható zöld salátalevéllel.
Jó étvágyat!
Paradicsomleves nagymamásan
Most kaptam drága szomszédaimtól legalább egy kiló paradicsomot! Már illatából is érződik, hogy most szedték le. Irány a konyha! Jöjjön egy klasszikus!
Hozzászólás zárolva.