Facebook hozzászólás
930

ŐSZI FINOMSÁG

Házi paradicsomleves zöld igazítással

Ez a megunhatatlan, és viszonylag gyors megoldás, ha levesre vágysz! Ha csak lehet, nem a zacskós lélekmelegítőt keresem én sem, hanem magam készítek egy jó kis krémlevest. Ez tipikusan az a megoldás, amikor egy kis csészébe töltve legalább egy pár percre kikapcsolódhatsz a finom illatokkal eltelve…

Paradicsomleves csészében, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 dkg zsír vagy 1,5 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • cukor,
  • babérlevél
  • zöld salátalevelek díszítésként

Elkészítés:

A paradicsomokat cikkekre vágjuk. Fél liter vízzel feltesszük vízzel főni. Amint lejött a héja, turmixgépben vagy botmixerrel áttörjük. Készítünk egy virágos rántást. Adjuk hozzá a paradicsom levét és még egy liter vizet, így szép lassan főzzük még húsz percig. Ezalatt ízlés szerint ízesítjük a sóval, a cukorral, a babérlevéllel. Betétnek adjunk 4 dkg vízben főtt rizst, a tetejét díszítsük pirított kenyérkockával vagy pár, épp kapható zöld salátalevéllel.

Jó étvágyat!

Paradicsomleves nagymamásan

Paradicsomleves, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Most kaptam drága szomszédaimtól legalább egy kiló paradicsomot! Már illatából is érződik, hogy most szedték le. Irány a konyha! Jöjjön egy klasszikus! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!