HÉTKÖZNAPI CSODA
Házi szardínia, a pompás vacsora
Szerintem is sokkal kevesebb halat eszünk, mint kellene! Kiváló élettani hatásait orvosok már rég bizonyították. Ez most egy olyan recept lesz, amihez nagy tudomány nem kell, de végtelenül egészséges! Csak próbáld ki! Nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
- Kb. 1,5 kg törpeharcsa (vagy bármilyen apróhal)
- 1/2 l olaj
- só
Elkészítés:
Megpucoljuk, kibelezzük, fejét, uszonyait, farkát levágjuk és alaposan megmossuk a halacskákat. Kívül-belül besózzuk, és hagyjuk állni a hidegen 1-2 órát. Most tegyük valamilyen tűzálló tálba. Öntsük le az olajjal és kb. 2 dl vízzel, tegyük nagyon lassú lángra, épp, hogy gyöngyözzön, és főzzük három órát. Fedjük le, hűtsük le, napokig pompás vacsora lesz belőle!
A magyarok szeretik, mégsem eszik. Elmondjuk, hogyan készíts halat!
Bár tudjuk, hogy egészséges és szeretjük is, évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, s a négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal bizony nagyon lemaradunk: Európai viszonylatban a sor végén kullogunk halfogyasztásban. Pedig az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.
Hozzászólás zárolva.