Facebook hozzászólás
3 490

A levendulától a dinnyéig

Hűsítő szörpök házilag

Nyáron rengeteg gyümölcs vagy növény áll rendelkezésünkre, melyből könnyedén készíthetünk házilag is szörpöket. Szódával felöntve és pár jégkockával lehűtve isteni, természetes szomjoltó válhat belőlük a nagy melegben.

Fotó: Depositphotos
Görögdinnye szörp

Nagyon egyszerű az elkészítése, ezt még főzni sem kell, viszont emiatt szükséges valamilyen tartósítószert hozzáadni, amit befőzésekkor használnak, mondjuk egy pici szalicilt. Kell hozzá kb. 1,5-2 kg dinnye kimagozva, 1 kg cukor, 1 evőkanál citromsav és egy mokkáskanálnyi tartósítószer. A pépesített gyümölcshúst egy nagy edénybe vagy 5 literes befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót, jól elkeverjük majd letakarva hűvös helyre tesszük. Legalább kettő de inkább három napig így hagyjuk, naponta többször megkevergetjük, aztán steril még meleg üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk. Ledugaszoljuk, vagy több réteg cellofánnal lekötjük. Sötét helyre rakjuk,vagy alufóliával körbetekerjük az üvegeket, hogy megmaradjon a színe.

Még több nyári recept:

A legjobb hűsítő italok kánikula idejére

 

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!