A levendulától a dinnyéig
Hűsítő szörpök házilag
Nyáron rengeteg gyümölcs vagy növény áll rendelkezésünkre, melyből könnyedén készíthetünk házilag is szörpöket. Szódával felöntve és pár jégkockával lehűtve isteni, természetes szomjoltó válhat belőlük a nagy melegben.

Görögdinnye szörp
Nagyon egyszerű az elkészítése, ezt még főzni sem kell, viszont emiatt szükséges valamilyen tartósítószert hozzáadni, amit befőzésekkor használnak, mondjuk egy pici szalicilt. Kell hozzá kb. 1,5-2 kg dinnye kimagozva, 1 kg cukor, 1 evőkanál citromsav és egy mokkáskanálnyi tartósítószer. A pépesített gyümölcshúst egy nagy edénybe vagy 5 literes befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót, jól elkeverjük majd letakarva hűvös helyre tesszük. Legalább kettő de inkább három napig így hagyjuk, naponta többször megkevergetjük, aztán steril még meleg üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk. Ledugaszoljuk, vagy több réteg cellofánnal lekötjük. Sötét helyre rakjuk,vagy alufóliával körbetekerjük az üvegeket, hogy megmaradjon a színe.
Még több nyári recept:
A legjobb hűsítő italok kánikula idejére
Hozzászólás zárolva.