Facebook hozzászólás
166

Ínyencek figyelem! Itt a Gesztenyés kacsa receptje

A recept csak látszólag bonyolult, de több lépcsőben előkészíthető, s összességében kb. 40 perc munkánk van vele, a többi a tűzhely dolga. Egy igazán finom étel a hétvégére! 

 

Hozzávalók: 6-8 főre

1 kibelezett, max. 3 kg-os kacsa

A kacsa mája

1 kiló frissen főzött gesztenye

9 szem közepes méretű alma

300 gr darált húsféle (a legfinomabb ha 1/3-a borjúhús, vagy pulykahús, 2/3-a pedig virsli)

1 tojás

2 kis fej hagyma

40 gr. vaj

50 gr cukor

Só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Főzzük meg, és tisztítsuk meg a gesztenyét – akár már előző nap, vagy az étkezés napján reggel.

Készítsük el a tölteléket: a darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával, a finomra vágott kacsamájjal, 1 durvára reszelt almával. Adjuk hozzá a durvára darabolt gesztenye 80 százalékát, és a felvert egész tojást. Jól dolgozzuk össze.

Fűtsük fel a sütőtt 180 fokra.

Töltsük meg a kacsát, és hústűvel szúrjuk össze a nyílást. Kenjük be a bőrét 20 gr vajjal, tegyük egy tepsibe, és toljuk be a sütőbe. Kb. 1 óra 45 percet hagyjuk sülni, közben locsolgassuk a saját levével.

A megmaradt 8 almát nem kell meghámozni, csak magházát kiszúrni. A megmaradt gesztenyét nyomjuk még jobban szét, apróra, keverjük össze a cukorral és a 20 gr. vajjal. Ezzel töltsük meg az almákat. Tegyük a tepsibe a kacsa mellé, és süssük őket még együtt kb. 20 percig

Már tálalhatunk is: tegyük a kacsát egészben egy hosszúkás tálra, és tegyük köré a sült almákat.

Köretként vajas burgonyát, vagy burgonyapürét készítsünk mellé. Ha még külön salátát is szeretnénk hozzá kínálni, akkor a céklát ajánljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!